[]

Acil bir hukuk sorusu

eksisozluk.com

Bu uygulama doğru bir uygulama mı? Benim iletişim bilgilerim yer alır mı o dilekçede? Korkmaya başlayayım mı?


 
okudum ve şok oldum.

ne kadar her şey berbat lan. aha seni bu şikayet etti deyip hedef göstermektir bildiğin bu.

ilk olarak benim tavsiyem magazadan her arandığında konuşmayı kayıt etmen (bu önemli) ve durumu bimer üzerinden yazman ve tüm muhatapları devlet kurumu dahil şikayet etmen.

not: hukukcu vs değilim.
  • secrexv2  (06.10.17 20:33:29 ~ 20:34:19) 
Numara gerekli olabilir de isim soyisim çok da gerekli değil sanki. Kaldı ki adres bilgim de olabilir ellerinde.


  • devilred  (06.10.17 20:36:52) 
kayıt etmek yasal değil deniyor. hukukçu olmayan çözüm üretmesin abi.
olay enteresan, türkiye'de işlerin nasıl yürüdüğüne dair güzel bi örnek olmuş.
geçtiğimiz aylarda birine hakaret davası açmıştım ben de. mahkeme kağıdı geldi ve elemanın adresi şu anda önümde duruyor. bence bu da ayrı bi enteresanlık.
  • nocturness  (06.10.17 20:39:10 ~ 20:39:44) 
oha diyorum
öncelikle devletin şikayeti kaale alması sevindirici ama bunu yaparken eline yüzüne bulaştırması da bir o kadar korkunç.

İsim soyisim adres vs paylaşmadıysan sadece numaradan belki sana ulaşmış olabilir bu numarayı çıkartın gibi o da aramış olabilir korkmana gerek yok diyorum ben. Telefondan size hitap ve konuşma şekli size fikir vermiştir ama gerici bir durum.
  • basond  (06.10.17 20:42:59) 
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun 12. Mddesinde, veri sorumlusuna birtakım yükümlülükler öngörülmüştür. 5. fıkrada, veri sorumlulularının öğrendikleri kişisel bilgileri hem görevleri esnasında hem de görevlerinden sonraki süreçte, başkalarıyla paylaşmaması esastır. Eğer bu yükümlülükleri ihlâl eden veri sorumlusu, aynı kanunun kabahatler başlıklı 18. maddesinin 1. fıkrasının (b) bendine göre 15.000 tl ile 1.000.000 tl arasında para cezasına çarptırılacağı öngörülmüştür.

Fakat olayın detayını tam olarak bilemediğim için sadece mevzuattan bilgi vermekle yetinip olaya söz konusu mevzuatın ne denli uygulanabileceğini kestiremiyorum.
  • nihayet be  (06.10.17 21:38:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.