[]

Araba ilk çalıştığında kalorifer açıkken içeriye lpg/benzin kokusu gelmesi

Bu neden olur, çalıştıktan bir süre sonra koku gelmiyor, yakın zamanda benzin kaçağı ile ilgili bir tamirat gördü araç, o zaman her daim koku oluyordu, bununla mı ilgili, öyle olsa sürekli koku gelmesi gerekmez mi? Ya da çok küçük bir kaçak var motor ısınınca direkt buharlastirdigindan koku ortadan kalkıyor mu?

Bir de araç LPG'li, benzin kokusuna çok uzman değilim ama bu koku gaz kokusu gibi, benzin biraz daha keskin oluyor.


 
Benzer durum bana olmuştu, mazot filtresindeki kafalardan biri kırılmıştı. Mazot filtresinden kaynaklı olabilir, bir kontrol et istersen.

Düzeltme : sürekli gelmiyorsa bununla alakalı değildir.
  • karpuzpeynirekmeksu  (06.10.17 12:29:59 ~ 12:42:29) 
Motor başlangıçta zengin çalışıyordur fazla benzini de egzozdan atar. Onun kokusu olabilir. Aslında normal ama kendini çok hissettiyorsa sensor arızası vb. olabilir.


  • zombi  (06.10.17 12:52:38) 
arabada lpg varsa hortumlarından birinden kaçak olabilir benimde aynı sorun vardı lpg filtresinden gaz kaçırıyormuş araba durunca içeriye kadar geliyordu koku. lpg den çıkar arabanı ve tamire götür patlayabilir.


  • brezer  (06.10.17 13:33:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.