[]

Güvenlik kamerası kurulumunda kör nokta problemi

Bu konuda yardım alabileceğim birileri var mıdır?




 
Bir suredir calistigim sirket icin guvenlik kameralari hakkinda arastirma yapiyorum,ogrendiklerim belki yardimci olur sana.

Kameralarin kurulacagi nokta hakkinda hicbir bilgi vermemissin.ofis ortamina kurulacagini dusunerek, cevaplayacagim sorunu.

Kullanilan kameranin lens olcusu genis acili olarak kullanmalisin.genelde 3.6 ile 2.8 yayin olarak kullaniliyor.

Senin kullanman gereken dome kamera olarak adlandirilan 1 mm ile 1.8mm arasinda degisiyor. Fiyat ister istemez normal kameraya gore pahali ama tek kamera ile 3-4 kameranin isini yapiyorsun.

Ayrica su ana kadar gorustugum kameracilerin hicbirinin bu konuda tecrubeleri yok. Dome kamera hic takmamislar hayatlari boyunca.

Aklina takilanlari sorabilirsin firsat buldukca cevaplarim
  • kaiserr76  (06.10.17 06:00:35) 
Koridor ve dış mekan için kurulum yapacağım. Elimdeki kameraların görüş açısına bakayım. Ona göre konuşalım. Teşekkür ederim.


  • alperz  (06.10.17 06:37:44) 
güvenlik sistemi kurmadım (şirkette kuruluşunu izledim) ama fotoğrafçılıktan lens ve görüş açılarına hakimim söylediklerim yanlış olabilir ama belki bir fikir de verebilir.

kör nokta dediğin kameraların görüş açılarının kesişmediği yerlerdir. kameralar da üç boyutlu olarak düşünürsen koni şeklinde bir görüş açısına sahiptir. önemli olan asgaride bu konileri kesiştirip kör noktaları yoketmen olacaktır.

kameraların yatay ve dikey görüş açısını biliyorsan basit trigonometri ile ilgili mesafede ne kadar yer tarayacağını hesaplayabilirsin veya doğrudan deneme yanılma yöntemiyle sabitlemeden monitörlerden bakıp uygun pozisyonu tespit edip öyle sabitleyebilirsiniz.
  • argent dawn  (06.10.17 10:29:21) 
soru nedir cevap vereyim?


  • sealth  (06.10.17 16:19:47) 
kameralar 4mm lense sahipmiş. 76 derece oluyormuş görüş açısı. ben 70 dereceye göre hesaplayacağım. İki boyutta hayal edebiliyorum ama üç boyutta fena dağıldım.

Binayı basitçe modelleyip kameraları yerleştirip simülasyon yapabileceğim bir yazılım var mı? Sketchup'ta mı kassam böyle bir şeye?
  • alperz  (06.10.17 20:58:58) 
Bir de mesela uzun bir koridorda kameraları aynı yöne bakacak şekilde mi yerleştirmek mantıklı yoksa sırt sırta mı vereyim yoksa karşılıklı uçlara mı koymak lazım? Raconu nedir?


  • alperz  (06.10.17 21:00:36) 
açı işini basit bir şekilde şöyle dene,bulunduğun odanın köşesine git bir gözünü elinle kapat diğer gözünün gördüğü açı kameranın görüş açısına yakın birşey olacak,istersen elinle diğer gözünün ucunu da hafiften kapatıp 76 derece görüş açısına çok yakın birşey yakalayabilirsin.

kameraları koridor harici yerlerde köşelere koy, mümkün olduğunca direkt karşıdan ışık almasın,dar bir koridor ve uzunluğu 15mt'den kısa ise ortaya tek bir tane koy daha uzun ise karşılıklı yerleştir birbirlerinin altlarını da görsünler veya sırtsırta da koyabilirsin değişen pek birşey olmaz burada izlenmek istenen yer önemli ,bahsettiğin koridor odalarının olduğu giriş çıkışlarının yapıldığı bir yer mi yoksa düz bir koridor mu?

piyasa da satılan kameralar genelde 2.8mm-3.6mm-4mm-2.8-9 veya 12mm-3.5-8mm varifocal ayarlanabilir lensli kameralardır,sabit lensli kameralarda uygun fiyata geniş açı istersen 2.8 mm lens işini görür,onun harici daha geniş açı istersen balık gözü kameralara bakman lazım onlarında fiyatları normal kamera çarpı 3 gibi düşünebilirsin fiyatlar bayağı yükseliyor.

box kamera kullanıyorsan lensi de ayrıca aldığın için ihtiyacın olan açıya göre lens seçebilirsin örnek 1.8 mm den 6-60mm ayarlanabilir lense kadar.
kör nokta kalmaması bu kadar önemli ise ;tavan yüksekliği 5 metreden fazla değilse orta noktalara ilaveten 360 derece balık gözü kamera takmak en mantıklı çözüm olur.
  • sealth  (06.10.17 22:05:30 ~ 22:18:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.