[]

arabadaki bu çizik neden olmuş olabilir?

Arkadaşlar merhaba öncelikle,

Ekteki resimde yer alan çiziğin sebebi ne olabilir, var mıdır bir fikriniz?

Çizik biraz derin. Çiziğin altında da ufak bir bere var. Ayrıca çiziğin başladığı yerlerdeki cam lastiklerinde de bereler var, fotoğrafta biraz belli. Bu yüzden birinin tornavidayla çizmiş olma ihtimali düşük bence.

Ağaç dalı desek, bu kadar zarar verecek bir çizik şöför tarafından hissedilir diye düşünüyorum; üstelik ağaç dalı böylesine zarar verir mi zaten?

Bir yere sürtmüş olsa kapının bombesinde, yan aynada falan hiç bir şey yok. Kapıda göçme vs. hiç yok. Bir tek fotoğraftaki çizik ve altındaki ufak bere var.

Bugün aracı benden başka bir arkadaş kullandı iki defa, o da "farketmedim, ben de şaşkınım, bilmiyorum" diyor ama yalan söyleme ihtimali mevcut.

Bu arada araç organize sanayide kullanılıyor, ortamda kamyonetler, kamyonetlerden sarkan malzemeler falan da var yani. Ama böylesine çizip aracın başka hiç bir zarar vermemesi geometrik olarak mümkün müdür?

Şimdiden çok teşekkür ederim arkadaşlar!

 
@Trollziya dostum teşekkür ederim, ancak çiziğin dümdüz olmaması sebebiyle, bir de aracın aynasında, kapısında, vs. başka hiçbir iz olmaması sebebiyle ben kafamda canlandıramadım. Kasasının arkası mı sürtmüştür?


  • iraksak  (06.10.17 01:16:58) 
demir boru yuklu kamyon olabilir. aynisi basima gelmisti gecen sene. boru biraz disari tastiysa donerken cizip gecmistir.


  • bmw de onnumara yag yakan adam  (06.10.17 02:01:50) 
@bmw çok teşekkürler


  • iraksak  (06.10.17 09:54:05) 
Kamyon dönerken dışta kalan ucu temas etmiş olabilir.


  • reactionic  (06.10.17 10:07:36) 
Hocam bu çiziğin birebir aynısı benim aracıma oldu. Oldukça derin bir çizik fakat başka biryerinde birşey yok. Güvenlik kamerasından gördüğüm ; Şu kocaman çuvalı demir bir araca takıp kağıt ya da plastik toplayan amcalar var ya, hani tutacak yerleri öne doğru falan. Bilmem gözünde canlandırabildin mi ? İşte dar bir yolda başka bir araç bu amcayı sıkıştırıyor, bu da geçerken o demir aracı bizimkine sürtüyor ve aynı senin fotodaki derin çizik oluşuyor. Rötuş boyası sürüp geçeceksin yapacak birşey yok. Geçmiş olsun


  • primetime  (06.10.17 15:23:39) 
@reactionic, aklımıza ilk o gelmişti ama kapıda hiç göçme olmaması yüzünden ihtimali düşük ancak mümkün gibi, çok teşekkürler.

@primetime, mekanın ostim osb olmasından dolayı ve bizim sokaktan da o bahsettiğin şeylerin sürekli geçiyor olmasından ötürü evet, sanırım doğru cevap bu gibi. Tavsiye ve iyi dileklerin için çok teşekkür ederim, sana da geçmiş olsun.
  • iraksak  (07.10.17 10:15:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.