[]

beslenme uzmanı diyetisyen ?

bugün üniversite hastanesinde doktora gittim.
amacım sporla birlikte kilo almak. protein ağırlıklı besleneceğim ama özel bir rahatsızlığım olduğu için karaciğerime dikkat etmem yani protein miktarını çok iyi ayarlamam gerekiyor.

önce gastroenteroloji ye göründüm. beni beslenme uzmanına yönlendirdi.
orada yabancı uyruklu bir kadın sadece boy ve kilomu ölçüp, bana hazır kağıtta bulunan döküman üzerinde 1-2 değişiklik yaparak verdi.
anladığım kadarıyla kendisi doktor değil. çünkü kan testi vs yapmadan bunu nasıl verebiliyorsunuz dediğimde
-kan testini doktor isteyebiliyor. biz isteyemiyoruz dedi

kağıtta mesela dikkatimi çeken biskive yenebilir ama kesinlikle yenilmeyecek şeyler olarak kuruyemiş yazılmış. nasıl bir insan çam fıstığı veya badem yemenin zararlı olduğunu söyler ki.

ayrıca bana yemelisin dediği besinler, benim şuan günlük yediğim protein ve kalorinin en az 2 katı.
ben bunların hepsini yersem protein açısından karaciğerimde sorun olmaz mı dediğimde
olmaz dedi.

içimden çıldırdım tabi. odadan çıkınca kağıdı yırtıp attım.
ne yapayım. özel diyetisyene mi gideyim.

şuan çok siniriliyim

 
Hastaneler hep öyle. Özel diyetisyene gittim ben hiç fark yok. Burda okuduklarimla diyetisyenlerin söyledikleri o kadar farkli ki. Benim de kilo alma problemim vardı. Geri zeka diyetisyen bana diyor ki bisiklet sürme metobolizmani daha çok hizlandirir diyor. Tahlilimde de tam tersi metobilizmamın yavaş calistiği goruldu. Bu seferde ilaca baslaman lazim metobolizmanin hizlandirilmasi icin diyor. Deminki soyledigin nedir ya dedim. Cinim cik ekstrem durum bu gibi sacma sapan seyler soyluyor ya. Valla ben de kafayi yiycektim bir ara. Sonra her seyi biraktim. Keyfimce hareket ediyorum. Karnim ne zaman acikirsa yiyorum.


  • for day to break  (04.10.17 20:25:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.