[]

Buradan nasıl bir sonuç çıkar? - iş hayatı

selamlar iş yerinde şöyle bir olay oldu:

iş arkadaşıma bu ay daha az maaş yatmış. herhangi bir açıklama yok. sgk'sı da ona göre az yatmış.

arkadaşım da bunu görünce patrona mail atmış. böyle böyle olmuş sebebi nedir, yoksa hukuki yola başvuracağım yazmış. bunu gören patron hiç cevap atmayıp direkt çıkışını vermesini söylemiş ik'cı arkadaşa. ik'cı, arkadaşa gelip noldu böyle bişey istedi patron, hazırlıyorum deyince öğrenmiş durumu.

şimdi işverenin maaşı düşürme gibi bir hakkı yok zaten diye biliyorum. peki arkadaşın da direkt hukuki yola başvuracağım demesi fazla mı?

not: yüz yüze konuşulacak bir ortam yok patronla böle bir konuda, anca mail.

 
Fazla tabii, öncesinde İK'dan bordro isteyip bakması gerekir.
Patronun hassas anına denk gelmiş ki o da aşırı tepki vermiş.

  • cakabo  (04.10.17 15:09:42) 
yoksa hukuki yola başvuracağım diyerek rest çekmiş seninki
patronda o resti görerek all-in demiş
ya belki ik'cı yanlış yatırdı yanlış hesapladı muhasebede bir hata var eksik para var devamı yarına yatıcak vs
insan bir iki yere sorar hemen 'avukat takıcam peşinize' moduna neden girmiş ki eleman
geçmiş olsun
  • dedim dedim de kime dedim  (04.10.17 15:09:57) 
ilk mailde yoksa hukuki yola başvuracağım demesi gereksiz olmuş.

bunun normali; müdür bey iyi akşamlar...

maaşımda eksik bir tutar var konu hakkında kiminle görüşebilirim demiş olsaydı, müdür sebebini biliyorsa söyler yoksa diğer birimlere yönlendirip bir cevap almasını sağlayabilirdi.

hukuki bir durumda, maaşını düşürmedik muhasebesel bir hata olmuş der çıkar işin içinden.
  • eeb  (04.10.17 15:10:25) 
fazla ki ne fazla. öyle bir şey denir mi yahu? iyi yapmış patron bence.


  • goodman  (04.10.17 15:16:27) 
6 aydan uzun süredir çalışıyorsa işe iade davası açsın.

yalnız arkadaşın daha iş hayatının dinamiklerini bilmiyor patrona gider saçma olmuş,ik varsa mail atar sorarsın neden böyle diye.
  • prezarlatif  (04.10.17 15:17:28) 
İş arkadaşınızın alacağı ile ilgili bilgi istemesi haklı, kullandığı amatörce ve tehditkar üslüp konusunda haksız.

Patron parayı tam olarak ödemeli. Bundan sonra çalışmak isteyip istemeyeceği ise kendi kararı.
  • otonomo  (04.10.17 15:19:01 ~ 15:19:28) 
arkadasin cok tezcanli davranmis ve cezasini cekiyor maalesef. patron hakli demek istemezdim ama hakli gibi.


  • baldur2  (04.10.17 15:28:20) 
Patron hakli diyen adamlar var şaka gibi. Hukuki haklarini kullanmak ne zamandan beri tehdit içeriyor. Zaten tehdit olsa hukuki hak olmaz. Insanlarin konusacak kadar akla sahip olmamalari benim bu dunyadaki cezam sanirim. Uslup hatasiymis da patron isten atmis hakliymis. Bu patronlar sizr yaptığınız is karsiligi para veriyor baska bir meseleden dolayi degil. Sonra bu insanlar dert yanacaklar "x kişisi yalakalik yapti benim hakkim olan y'yi aldi diye" beter olun.

Asabim bozuldu.

Arkadaşiniz hakli uslup dogru yanlis bunun üzerine konusulabilir ancak ne olursa olsun sonuc isten cikarilma olmamaliydi. Oyle adamlarin şirketinde calisilmaz zaten kurtulmus tazminatini da alip keyfine baksin bi' süre. Insallah daha güzel ve gercekten profesyonel insanlarin yönettiği bir is bulur.

Mahkemeye verip ise geri dönebilir ama bu firmada durmaya yahut boyle bir adamla inatlasmaya gerek yok, tazminat icin bu "patron"a teşekkür edip yalamalariyla mutluluklar dileyip önüne baksin.
  • mete kudur  (04.10.17 15:47:46) 
Ben de hey corc'a katılıyorum. Böyle bir rest ilk mailden çekilmez. Borcunu eksik yatıran arkadaşınıza seni avukata veririm diye yazılı mail mi atarsınız yoksa arayıp hayrola abi bi yanlışlık bi sıkıntı mı var mı dersiniz? Böyle usluba sahip biri ilk fırsatta seni tokatlamak için fırsat arıyorum mesajı verir, bunu da kimse istemez etrafında.


  • roket adam  (04.10.17 15:57:13) 
"şimdi işverenin maaşı düşürme gibi bir hakkı yok zaten diye biliyorum."

Adamın maaşı düşürdüğünü nereden çıkarttınız? Haberi bile yok belli ki.

"peki arkadaşın da direkt hukuki yola başvuracağım demesi fazla mı?"

Bence fazla.
  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (04.10.17 16:10:26) 
arkadasin biraz suursuzmus gibi duruyor. maas eksik yatinca dogrudan patrona mail atmak cok cahilce ve afedersiniz ama salakca bir hareket. gerci maildeki uslubunu bilmiyoruz. isini nasil yaptigini da bilmiyoruz. is yerindeki hal ve hareketlerini bilmiyoruz vs. ama her ne olursa olsun, bir anlamda arkadasin icin iyi olacak. bir maille calisaninin isine son verebilecegini dusunen egoist bir patronun sirketinde kolelik etmektense gitsin kendine kurumsal bir sirket bulsun. ama once hakkini arasin. cunku patrona maasim neden eksik maili atmak isten cikarma sebebi degildir.


  • jimicik  (04.10.17 16:14:08) 
maaşları patron mu yatırıyormuş da patrona mail atmış acaba? arkadaşın harbi malmış kusura bakma. üstüne de hukuki yollara başvuracağım diyerek ileri gitmiş. arkadaşına sor bakalım o maili koç holding çalışanı olsa ali koç'a mı atacakmış?

ben olsam o anda güvenliği gönderip dışarı attırırdım.
  • naksidil  (04.10.17 16:22:16) 
Böyle ergen ergen hareketler yaparsan çıkışını ister tabii patron. İyi yapmış. Arkadaşızın bunu sorugulamasında bir problem yok tabii ki, her türlü hakkıdır; ama beraber çalıştığınız insanlara karşı onları sevmesiniz bile saygılı olmalısınız. işi hemen emek sömürücü patron muhabbetine getirmek saçmalık ve konuyla alakası yok. Kendisine ders olur bir daha nasıl davranması gerektiğini bilir artık.


  • synesthesia  (04.10.17 16:22:58) 
çalışılan işyerinde kişi sayısı 30un üstünde değilse iş güvencesi yoktur, işe iade davası açamazsınız. yukardakiler atıp tutmuş da adama bilip bilmeden gaz vermeyin.


  • benaslinda  (04.10.17 16:28:37 ~ 16:37:13) 
arkadaşın baştan aşağı haksız.


  • basond  (04.10.17 16:49:59) 
Ben de kovardim. Geçmiş olsun.


  • rusyalı kozmonot  (04.10.17 17:43:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.