[]

hukukçu değilim hakkımı nasıl savunurum

babama hala küfrediyorum o bölümü yazdırmadı diye. sanki hukukçu olsam daha özgüvenli olurmuşum gibi geliyor.sanki böyle bi duyru açmıştım gibi de geliyor neyse tam emin olamadım. sorum şu ki arada sözlükten ordan burdan küfürlü mesaj atanlar oluyor. e tabi adliye görmemiş biri tutup da bunun için oralara gitmez. ama orada çalışan biri olsam üşenmeyip şikayet ederdim belki bunları. e bu haksızlık değil mi kardeşim valla sırf bunu yapabilmek için hkukuk okumayı düşünüyorum bazen yediğim laflar yedikleri haklar itlerin yanına kalmasın diye. durum böyle mi hakikaten hukuk mezunları?




 
sadece hukukta değil insanlarımız kendi mesleklerini çok özel görüyor ve anlamadığım bir özgüven edalarına giriyorlar Bu işte en iyisi benim falan duymuşsundur etrafında. Doktor, öğretmen, avukat-savcı, psikolog bunlardan başlıcaları. Ama emin ol bir bilgisayarcı bile kendini o şekilde diğerlerinden üstün görebiliyor. küçük dağları ben yarattım havaları falan.

Psikolojide insan kendini özel, üstün hissetmek ister. Savunma mekanızmamız işte.
  • imelih  (04.10.17 01:27:37) 
hukukcu bir arkadasın varsa onunla konus, yaptırımlarını öğren.
eğer yoksa boşa ailene küfretme. git bir avukata, ver danışmanlık parasını
konuştuklarınızı da ses kaydı al (unutmazsın ilerde açıp dinler ders niyetine tekrar tekrar dinlersin )
hakların neler, neler yapabilirsin, nerelere nasıl şikayetlerde bulunabilirsin,
yaptırımları neler olur,
sana ne kadara ve ne kadar zamana patlar vs vs tüm sorularının cevaplarını öğren.
boşu boşuna kendini hırpalama madem seni ve psikolojini bu kadar bozuyor, geçmişe sövmek yerine çözüm bulacak alternatifler düşün
  • part time pollyanna  (04.10.17 01:30:15) 
yapacağın işlemin dilekçesini yazabiliyorsan, göndereceğin makamı da biliyorsan adliyeye gitmen şart değil. acelesi yoksa ver iadeli taahhütlü postaya gitsin.

ben birkaç olayda bu yolu kullandım, savcılığa gönderdim dilekçeleri, koyudum arkalarına ekran çıktılarını. biraz daha yavaş oldu, ama oldu sonuçta.
  • babilbaligi  (04.10.17 12:38:05) 
hak savunmanın hukukçu olmakla hiç ama hiç alakası yok.


  • gintare  (04.10.17 13:02:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.