[]

Çocuk sahibi olacağını öğrenmek neden abartılıyor?

Kadının içine erkek boşalırsa, bir hastalıkları da yoksa çocuk olur zaten?
Nedir bu baba anne oluyorum dünyalar benim artık tripleri?

Gerçekte pek rastlamadım ama, televizyonda her baba olacağını öğrenen baba oluyorum uleyn deyip havalara uçuyor. Gerçekte olmuyor mu yoksa öyle şeyler?

 
çocuk isteyen bireylerde oluyordur,
ilk defa bu hissi yaşıyorsa olabilir, yada önceden yaşamış tekrar anne baba olma hissi heyecan yaratmış olabilir.Bence normal bu his.

Ama medyada bebek geliyo canlarım, annelik/babalık kursu selfie si falan tarzında salakça şeyleri bende uçuk buluyorum.
  • basond  (03.10.17 23:09:00) 
Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'daki sahne gibi mi mesela? :)


Internette okuduğum bir yazıya göre normalde sandığımız gibi kolay değilmiş ama kaynak ne kadar doğru, bilmiyorum.
  • m e b  (03.10.17 23:09:07) 
Hemen olmuyor olsa bile dünyaya gelene dek binbir sınavdan geçiyorsun hepimiz bi mucizeyiz aslında


  • söylemez  (03.10.17 23:10:44) 
ya bu bence çok güzel bir şey. buna hak veriyorum. özellikle bazı çiftler çok fazla uğraşıyorlar, dışarıdan bilmek mümkün değil.

ben yine hak vermeme rağmen bu aralar karnı burnundaki hamilelere takığım. sanki her gittikleri yerde durumlarıyla ilgili birkaç cümle kuruyorlar gibi geliyor :)
  • EasyTiger  (03.10.17 23:10:50) 
abi cidden bu kadar sığ mı bakıyosun bu olaya ya da saçmasapan diziler üzerinden mi çıkarım yapıyosun? sevdiğin insanla birlikte sizden bi parça olan yeni bi canlı getiriyosun dünyaya. ben baba değilim, nasıl bir his olduğunu tahmin bile edemiyorum ama sadece düşüncesi bile ne kadar özel bir şey olduğunu kavramama yetiyor. yepyeni bir insan çıkıyor ortaya. aile oluyorsunuz. seni idolü belleyecek, karşılıksız seveceğin lvl 1 canavar spawn oluyor. parka götürüyosun, büyüyo doktor ya da serseri falan oluyo. tüm bu meseleyi, hatta kendi mevcudiyetini, bütünüyle varlığını bi adamın kadının içine boşalması olarak mı değerlendiriyosun gerçekten?

ya şöyle bi şey yapıyosun ve bu eleman sana baba, sevdiğin kadına anne diyo jsjfsk muhteşem bi şey değil mi bu yahu, buna sevinmeyip neye sevinsinler: www.youtube.com

ya da şu ahahaha: youtu.be
  • der meister  (03.10.17 23:11:42 ~ 23:13:30) 
@m e b evet onda gördüm az önce :D

Hastalık hariç zaten. Normal bireylerden bahsediyorum.
  • diffarentiationation  (03.10.17 23:13:53) 
arkadaş tamam bazı insanlar abartıyorda sende itin götüne sokmuşsun olayı.
elbette sevinecek insanlar. seni anan baban laboratuarda glikoz şurubu ile mi yaptı? hortumla mı beslediler? sevgi senin için sadece emek miydi?

  • dedim dedim de kime dedim  (03.10.17 23:15:38) 
ben de çocuk yapmak çok kolay sanıyordum da öyle değilmiş.


  • pinkpeony  (03.10.17 23:41:51) 
Dedigin kadar kolay olsa keske, benim icin 3 sene ugrasmazlardi.


  • baldur2  (03.10.17 23:44:37) 
Gerçekte havalara uçup çığlık atan da oluyordur, şıkıdım şıkıdım oynayan da oluyordur, sadece gülmseyip birbirlerine sarılan da oluyordur. Herkesin gülmesi, ağlaması nasıl farklıysa, olaylara verdikleri tepkiler nasıl farklı farklıysa bu da öyle. Daha çok gülüp sarılma olur, biz sevinçte mutlulukta pek öyle çok uçlara giden bi millet değilz.

Televizyonda daha doğrusu sinema ve tiyatroda şimdi de dizilerde bazı durumları izleyiciye aktarmada kullanılma alışkanlığı edinilmiş bazı kalıplar var. Palyaço elbisesi gibi düşün. Modelleri farklıdır ama elbisenin tanımını yapabilirsin. palyaço görünce gülmeye hazırlanırsın. palyaço= şaklabanlık, gülmecedir.
Doğum da gerçekte filmlerde görüldüğü gibi bağıra çağıra olmaz mesela. Arada tek tük bağıran olsa da o kadar bağırılmaz.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (03.10.17 23:46:35 ~ 04.10.17 09:17:37) 
büyük ihtimal ergensin. bir çiftin 30 gün boyunca ilişkiye girse dahi hamile kalma olasılığı % 20 fln. ki ierkeğin spermleri kadının yumurtası sağlıklı ise. yani hepimiz mucizeyiz aslında


  • habula  (03.10.17 23:53:10) 
Bir insan bu olaya daha ne kdr sig ve yüzeysel bakabilir acaba Nacizane tavsiyem biraz daha az tv izle özellikle Türk dizileri fln


  • all girls dream  (03.10.17 23:56:39) 
basligi acan arkadasa sonuna kadar katiliyorum, ergen falan da ddgilim, daha once benim de aklimdan gecmis bir soru bu,
bazilari " o kadar kolay degil, soyle zor boyle imkansiz" falan demis, tup bebek icin omrunu harcayanlar bir yana da arkadasim nesi zor bunun yahu,
omlet yapmaktan kolay birsey bu, tecavuzle dahi hamile kalan belki de binlerce ornek vardir,
saglikli bir kadin ve erkek cocuk sahibi olmak istesin is bir cinsel munasebete bakar, bunu sanki plutundan elmas getirmis gibi gozyaslari ile kutlamak nedir yahu?
buna karar vermek ancak sevinilecek birsey olabilir ama bunun vuku buldugunu ogrenmek neden bu kadat abartilir gercekten anlasilir gibi degil..
  • alttaraf  (04.10.17 00:01:31) 
yeni baba bildiriyor. bir çok durumda, anne - baba olmakta yada olacağını öğrenmekte fizyolojik olarak abartılacak bir şey olmadığına katılıyorum. ancak sonrasında bu kişilerin hayatındaki değişim öylesine dramatik olacak ki, bunu ancak ve ancak sevindirici b'şey olarak kutlayıp yüceltirlerse katlanabilirler. çünkü haberi aldığı anda kişinin bünyesi, artık hiç bir şeyin eskisi gibi olmayacağını öyle böyle hissediyor. bunu sevindirici bir şey olarak kucaklamayı beceremezse; paniğe kapılıp çıldırtıcı bir gelişme olarak alması işten değildir ve bu stres hali annenin hormonlarını etkileyip bebeğin kaybına kadar götürebilir işi.

sözün özü, topluma yada üçüncü şahıslara giren çıkan yok ama bu iki kişinin hayatı tepe taklak olmak üzere. bu sevincin altında da bünyeyi bu duruma hazırlama psikolojisi var ve bana soracak olursanız, böyle dehşetli bi sevinç gösterisiyle motive oluyorlarsa kendi bilecekleri iştir, eşe dosta fazla eziyet etmeden bunu yapabilseler ne ala, bunun için çeşitli normlar mevcut kültürlerde (nazar değer vb.) ama onları da geride bırakınca iyice göze batar oluyor tabi bu haller.
  • kaichi  (04.10.17 00:28:30) 
Hamile oldugunu ogrenmeyi kastetmis adam ki hakli. Evet sonrasi zor degerli onemli uzun. Ama hamile kalmak cok ekstrem bir sey degil ki. Her sey normalse olur yani. Surpriz degil ki.


  • brad pitt  (04.10.17 00:36:16) 
"yapması zor olan bir şeyi başardık" diye sevinmiyorlar. dünyaya yeni bir birey getirecekleri için, ailelerine yeni bir üye katılacağı için mutlu olup heyecanlanıyorlar.

maalesef ergenlerin, sevgiyi aşkı tanımayanların anlaması zor.

yapmanın zorluğunu kolaylığını geçtim. dünyanın en kolay şeyi olsun. duvardaki bi düğmeye basınca leyleğin biri getirip önüne bebek koyuyo olsun mesela. siz ailenize o bebeği katacağın zaman, o düğmeye basarken heyecanlanmayacak mısınız, mutlu olmayacak mısınız? bu kadar mı sevgisiz düşünüyorsunuz? mikişince oluyo işte bunun nesi heyacanlı he mi?
  • kibritsuyu  (04.10.17 11:11:28 ~ 11:15:22) 
Baba olacağımı öğrendiğimde gözlerim kararmış bayılacak gibi olmuştum. Heyecandan :)


  • Son Müzakereci  (04.10.17 12:08:05) 
son müzakereci haklı, ben de aynı göz kararmasını, aynı baş dönmesini yaşmıştım.

çocuk sahibi olmak o kadar kolay değil, öncesinde yıllarca o çocuğu sağlıklı bir ortamda büyütebilmek için uğraşıyorsun; bir hayat arkadaşı bul, onu iyice tanı. sonra evlilik fikrine alış, teklif et, git iste (ya da gelsinler istesinler), söz, nişan bohçası, nişan, kına hazırlığı yap, kınada maymun ol, gelinlik seç, evlilik hazırlığı yap, bir ev bul ve onu yaşanabilir hale getir, eşyasıydı perdesiydi ayarla. evlen, nikahta/düğünde bir daha görmeyeceğin teyzelerin elini öp, evlendiğini ilan et.

sonra anne/baba olmaya karar ver, doktora git/eşini doktora götür, kontroller tahliller yapılsın, gebelik öncesi ilaçları al, programlı sevişmelere başla, takip et, git gebelik testi bul, üzerine işe, olmadı kan ver.

çocuk haberi almak artık bu maratonun bittiğinin habercisi. hayatının en önemli kararını verdiğini, birsürü şeyi düzgün yaptığını ve sağlıklı bir üreme sistemine sahip olduğunu belirten haber.

çocuk sahibi olmak istediği için yıllarca binlerce iğne yiyerek tüp bebek merkezi dolaşmak zorunda kalan bir dolu insan var. umarım hepsi tez zamanda bebeklerini kucaklarına alırlar.

bebek haberi o andan sonra sana bir sıfat etkiyor; anne/baba. bu sıfattan kurtulmak mümkün değil, istifası yok, vazgeçmesi yok, geri dönmesi yok. o bebek ilk andan itibaren sana muhtaç ve senin hayattaki en büyük zevkin.

ne parayla, ne başarıyla ölçülecek bir keyif değil. an an, gün gün, saat saat ellerinde büyüyecek bir melek yavrunun hikayesinin başladığı an.

bana kalırsa insan hayatının en önemli dönüm noktası, asla vazgeçemeyeceğin tek şey o çocuk.

ben bebek sahibi olacağımı öğrendiğimde hunharca sevinmiş, dakikalarca zıplamıştım sevinçten. az bile yapmışım.
  • babilbaligi  (04.10.17 12:56:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.