[]

Araba ile sağa dönerken sağ arka kapıyı sürtmemek için bir yöntem var mı?

Sorum dar alanlarda, mesela park edeceksiniz önü kurtarıyorsunuz, ilerlemeye devam edince bir bakmışsınız sağ arka kapı, çamurluk kısmını sürtüyorsunuz, direksiyon açılı olunca ister istemez aracın önü ile arkası aynı doğrultuda kalmıyor, bunu da kesitremiyorsunuz sürter mi sürtmez mi diye; sorum, bu durumdan kaçınmak için bir taktik, basit bir yöntem var mıdır, yani direksiyonu şöyle yap, aynada şunu görürsen bir daha çarpma ihtimalin yoktur gibi taktik.




 
aynadan takip. aynadan bakınca çok yaklaşıyorsa frenlerim.
arabaya elim çok alışıksa genelde anlarım sürtmeyeceğini ama çok dar alanlarda aynaya bakmadan milim oynamam.

  • cedex  (03.10.17 21:20:58) 
park edecekken geri geri park ediyoruz

dolayisiyla sag arka kapi kaldirim yuksek olmadikca sorun yaratmaz.
  • kosun lan mevzu var  (03.10.17 21:27:36) 
çözüm basit. sağ dönüşten bahsediyorsun sanırım. açıktan alacaksın. soldaki arabaya yakın döneceksin, soldaki arabaya yakın park etmen sorun olamz.


  • imelih  (03.10.17 23:12:31) 
ayna ayarınız arka kapı kolunu ve ötesini görecek şekilde ortalı olmalıdır. bu şekilde kullanırsanız ayna kurtarıcınız olur.


  • seni sevenleri bir kere uzdun  (04.10.17 01:48:29) 
her yere geri geri park ederim +1 daha kolay sikintisiz ciziksiz boylece


  • jedilance  (04.10.17 01:57:18) 
Passat kullanıyorum. Yani baya uzun araç. Böyle bir sorun yaşamadım sanırım. Soruyu anlamamış da olabilirim. Dar sokaktan dönerken baya genişten alıyorsun. Yani soldaki arabanın dibine kadar gelip, sokakta da sanki sağa dönmeyecek gibi devam edip karşı kaldırıma 20-30 cm kala tam kır direksiyonu istersen. Park ederken de zaten geri geri geldiğin için eğer baba falan yoksa kaldırımda, sürtecek bir şey olmuyor.


  • nawar  (04.10.17 02:25:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.