[]

Anksiyete ile baş etmek veya belirtilerden uzaklaşmak için homemade tavsiye

Merhaba sevgili duyuru kullanıcıları,
hepinize güzel bir gün diliyorum. Sizlerin yardımına ihtiyacım var. Evde veya işte, yolda veya sokakta anksiyetemle nasıl başa çıkabilirim? Kendimi bildim bileli üzgün ve mutsuzum. Bunu yenmek istiyorum? Terapiye gitmek istiyorum elbette ama bir şeyi kendi başıma halledebilmenin mutluluğunu da tatmak istiyorum. Biraz olsa yol katetsem iyi.
Terapi, kitap, müzik veya egzersiz? Sistematik olarak bilginiz varsa benimle paylaşabilir misiniz?


 
nefes terapisi
yoga
spor (yorucu ve zor olan)
  • füt  (03.10.17 12:04:43) 
kendi kendine her sey iyi olacak ben iyiyim ve her sey iyi gidecek vb tarzı tekrarla.

Yapılan arastırmalar beyin ne dusunurse inanmasan dahi ona uydugunu göstermiş.
  • binder dandet  (03.10.17 12:12:50 ~ 12:13:59) 
Anksiyetenin ne üzerine olduğunu çok anlamadım ama benim gittiğim psikolog psikonet yayınlarından hayatı yeniden keşfedin adında bir kitabı önermişti. Zaten kitap şema terapi yöntemlerini anlatıyor. Kendinize uygun şemayı bulup, o durumla nasıl baş edebileceğinizin yollarını anlatıyor. Aynı yayınevinin başka terapi kitapları da var. Bir inceleyin bence.
www.psikonet.com

  • sedat peker in yegeni  (03.10.17 12:24:44) 
İyi Hissetmek ve Anksiyeteyi Dengelemek kitaplarını tavsiye ederim. www.nobelkitap.com


  • kaset  (03.10.17 12:29:43) 
İyi güzel diyorsun da psikoloji kokenli rahatsızlıkları kendi başına atlatmaya çalışmak çoğu zaman hüsranla sonuçlanıyor. Dolayısıyla senin için riskli bir şeyi denemek istiyorsun. Hem, biraz olsun yol katetmektense kökten çözmek daha akıllıca olur.

Yani tavsiyem şu; bir uzmandan yardım al ve homemade ile destekliyerek sorunu çöz.

Evde sokakta iş yerinde anlık olarak ankisiyetenle başa çıkabileceğin pratik bi yöntem önereyim:
Zihninde kendine sığınak hazırla. Ankisiyete başlayınca sığınağa gir, geçince çık.
Sığınak hazırlamak şöyle oluyor: Kendini iyi hissttiğin bir anı, bi ortam, bi durum düşünüyorsun ve bu benim sığınağım olsun diyorsun. Ortalık karışınca da sığınağa yani o düşünceye geçiyorsun. Değişimli kullanacağın bi kaç sığınak da edinebilirsin. zararı olmaz.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (03.10.17 12:34:51 ~ 12:35:17) 
Tavsiyeler için çok teşekkür ederim. @hayat aklini konusacak bir filozof uret; demek istediğim aslında buydu. Bir şeyleri yanlış yapabileceğimin farkındayım. Sorun tespiti önemli ve bunu kendi başıma sağlıklı bir şekilde yapabilecek bir uzman değilim. o yüzden terapiye en hızlısından başlayacağım. Ama yine de biraz ön bilgi edinesim vardı.


  • ileridemokrasi  (03.10.17 12:39:05) 
Evde kendi başına çözebileceğin bir şey degil. O anxieteyi yaratan zatan kendi zihnin, yok olması için ona güvenemeyeceksin muhtemelen ve endişen tetiklenecek. Başka bir zihne mutlak bir şekilde ihtiyacın var.


  • velvetmorning  (03.10.17 13:13:42 ~ 13:14:35) 
çok uzun zamandır bu dert ile uğraşıyorum ben de. ne yazık ki ne kadar kendi başına halletmeye çalışsan da, bazen profesyonel yardım almadan bu pek mümkün olmuyor.


  • yonge and bloor  (03.10.17 15:00:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.