[]

Yoga, meditasyon vs. gerçekten işe yarıyor mu?

Stresi, kaygıyı, gerginliği azaltma yolunda yapılan bu tip şeyler işe yarıyor mu? Siz denediniz mi? Anksiyetenize olumlu etkisi oldu mu?

Videolar yardımıyla evde kendim yapayım dedim ama moduna giremedim, ciddiye alamadım. Youtube’dan rastgele birkaç video açayım dedim, videodaki kişiler beni pek havaya sokamadı. Bu ne be deyip kapattım.

Eğer siz de videolar ile yaptıysanız bana uzman tavsiyesi verebilir misiniz? Kimin videolarını izleyeyim?

 
benim anksiyetem yok ama yoga sonrasında hep çok ama çok iyi hisediyorum. sanki uzun bir masajdan çıkmışım gibi. ya da hiçbir derdimin ve işimin olmadığı bir pazar sabahı uyanıp saatlerce yatakta gerinmişim gibi. anksiyetem olsaydı bence ona da iyi gelirdi.

ben kursa gidiyorum. evde yapmayı da denedim, kesinlikle aynı şey olmuyor. birkaç derse katılırsan aradaki farkı görebilirsin. istanbul’da ya da ankara’daysan cihangir yoga’nın 10 liralık deneme dersleri oluyor haftada 1-2 kere, onları takip edebilirsin. birkaç derse girip neyin ne olduğunu az biraz anladıktan sonra evde de devam edebilirsin hem. çünkü youtube'dan hem videoya bakıp hem hareketleri yapmak işin bütün keyfini götürüyor. kendin hareketleri öğrenip ezberden uygularsan daha iyi olur.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (03.10.17 12:04:52) 
Yogayı ve pilatesi doktorumun önerisiyle fizik tedavi amaçlı yapıyorum ve ÇOK sıkılıyorum. Benim için işkence ama vücuda etkisi var tabi.

Yalnız meditasyon bana inanılmaz iyi geliyor. Burada birisi ayrıntılı bir link paylaşmıştı kaç çeşit meditasyon var nasıl yapılabilir nedir ne değildir diye. Müzik ya da başka birinin sesine ihtiyaç duymadan kendi nefesime odaklanıp hallediyorum genelde. Geçen sene her dönem 11şer ders verip mezun oldum. Normalde ders çalışırken ağlayan bir tipim. Günde 7-8 saat çalışıp aralarda meditasyon yapıyordum. Meditasyondan sonra 4-5 saat uyumuşum gibi canlanıp tekrar ders çalışıyordum. İnanılmaz iyi geliyor ama zamanla meditasyon süresi artıyor.
  • jazzabel  (03.10.17 13:06:36) 
Ya bunlar biraz şey gibi inanmak istersen, rahatlayacağını düşünürsen oluyo, meditasyon hiç yapmadım çünkü hiç inanmadım, yogayı da pilatese gittiğim yerdeki hoca tavsiye etti iş güç de yoktu o ara stresliyim falan dedim tamam ama o moda hiç giremedim esnedigimle kaldım:)


  • pamuk helvalar cebe  (03.10.17 13:18:52) 
Yoga with Adriene
www.youtube.com

  • demoniclewinsky  (03.10.17 13:20:24) 
günde yarım saat meditasyon yapıp sonra yine seni geren dünyaya çıkmak pek akıl karı değil. medistasonu yapıp sen gereken etmenleri de ortadan kaldırarak ancak sonuç alırsın. tek başına pek bir geçerliliği olmuyor ne yazık ki.


  • eindaclub  (03.10.17 13:29:52) 
Merhaba, stres ve kaygı konusunda benim işime yarıyor. Yogadan sonra bedenimin çok rahatlamış olduğunu hissediyorum. Ben Advayta Yoga'dan eğitim almıştım.
www.advaytayoga.com burada videolar mevcut
soundcloud.com meditasyonlar

Kendim ise şu iki yoga eğitmenini takip ediyorum:
Boho Beautiful: www.youtube.com
Yoga with Adriene: www.youtube.com
  • anumegha  (03.10.17 13:37:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.