[]

Spora yeni başlamaca / Program

Selamlar adonisliler,

Ben haftada 3 gün havuz ve spor aldım bizim buradan. Havuz yarı olimpik, spor aletleri tam gaz. 4. haftamdayız. Pazartesi çarşamba cuma gidiyorum. Hiç aksatmadım. Önce 45 dk cardio, sonra ağırlık çalışmaları, ardından havuzda yarım saat yüzme. Yediklerime de hiç dikkat etmedim. Zaten dikkat etmiyordum kilom sabitti, spora başlayınca 2 kilo aldım.

Hoca herkese verdiği bir a4'ü verdi program diye. Kime anlatsam programı öyle şey mi olur yahu filan diyorlar. İşten döndüğümde de saat 7 oluyor. Yemek yiyip bir saat içinde spora gidiyorum tok karnına. Yoksa zaman yetmiyor. (Kapanış 22:30)

Spor geçmişi yok. Ne yemeyeyim? Yemek işini saat meselesinden nasıl çözeyim? Yemeyip dönünce yiyim desem saat oluyor 11. Beslenme, spor programı vs. nasıl olmalı?

Anlayan bi sahip çıksın şu sabiye.

 
Aynı gün içerisinde o kadar uzun spor yapmak çok mantıksız değil mi? 45dk cardio, yüzme+ağırlıkla beraber 2 saati buluyor. Ağırlık çalışması ile yüzme ve cardioyu ayrı günlere yaymayı düşünün bence ilk olarak.


  • nopnog  (03.10.17 10:37:18) 
@nopdog, valla önceliğim kilo vermek dedim. Böyle bir program çıkardılar. Ara günlerde mi yüzeyim sadece?


  • sarper361  (03.10.17 10:38:59) 
Bence bölün, bölmeyecekseniz de 45 dk cardio yerine hiit, tabata vs. gibi daha kısa ama yoğun şeyler yapabilirsiniz. Günde 2 saat yapılan sporun çok devamlı olabileceğini sanmıyorum.


  • nopnog  (03.10.17 10:48:03) 
45dk kardiyo, sonra ağırlık sonra tekrar yarım saat kardiyo, çok saçma olmuş. Öyle şey olur mu kısmına katılıyorum valla. Hele spor geçmişi olmayan bir insan için.
Bence bunu iki güne böl.
İlk gün, ağırlık ve sonrası yarım saat yüzme.
İkinci gün, 45dk kardiyo
(üçüncü gün, dinlenme)

Benim şu anki programım buna benzer ama ağırlığı da 2ye bölüyorum. 2. gün sadece üst bölge ve 45dk spinning/koşu var mesela.

Yemek sonrası mide dolu şekilde kardiyo zaten sıkıntılı. Ben spor öncesi küçük bir şey (meyve, kuruyemiş vs) atıştırıp akşam yemeğimi spor sonrası yiyorum.

Spora ilk başladığında kilo alman normal, vücudun su tutuyor.
  • peggy  (03.10.17 11:11:09) 
Spor salonunun ilk kuralı: hocayı siktiredin. fuck the hodja...

Kimsiniz? Cinsiyetiniz, Yaşınız kaç? Mevcut postürünüz nasıl? Mesala çömelmeyi (squat) yapabiliyor musunuz? Ya da nasıl yapıyorsunuz?

Bunları bilmeden görmeden kimse kimseye program filan yazamaz. İlk 2-3 ay spora (hareketli yaşam tarzı) ancak alışırsınız zaten. Ama sonrasında ciddi bir program ve düzgün çalışma gerekecek. Bu konuda internette daha iyi olan hoca birkaç tane türkiye'de. Araştırarak olacak.
  • otonomo  (03.10.17 11:43:15) 
@otonomo benim amacım da o zaten ancak o 2-3 ayda kilo vereyim diyorum.


  • sarper361  (03.10.17 11:46:25) 
çok saçma sapan bir program. uygulama bunu. zaten beslenmezsen kuş kadar kalırsın bu programla :)


  • eindaclub  (03.10.17 13:32:26) 
5x5 ile başlayın.


  • kapti  (03.10.17 16:00:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.