[]

overbooking sorusu

arkadaslar merhabalar yarın los angeles dan istanbula thy ile uçuşum var. fakat check in yapmak için sisteme girdiğimde çok az koltuk kalmıştı. sizce overbooking olur mu ? çünkü bi keresinde overbooking olayı basıma gelmişti ve hiç de az olmayan para almıştım ki mesafe çok daha kısaydı.
sizce yarın gidip bagajımı verirken eğer overbooking varsa karşılığını verdiğiniz taktirde ben gönüllü olabilirim demek çok mu çingene işi olur :D
çünkü gerçekten acelem yok ve ertesi gün istanbula gitmem hiç birşeyi değiştirmeyecek.


 
kıtalararası uçuşlarda hiç başıma gelmedi ama olabilir tabi.

kötü ihtimal ise kötü bir yerde gitmek.
  • cedex  (03.10.17 10:25:04) 
kıtalararası ucuşta çok rastlanan bi şey değil. ama bence gidip söyleyebilirsiniz. niye çingene işi olsun.


  • fosforlu cevriye  (03.10.17 10:35:59) 
overbooking varsa onlar söylerler zaten kendiliginden konuyu acmak biraz ilginc ama yine de mümkün. amerika gibi uzak bi ucusta da ciddi bi para alirsiniz yani.


  • isvicre rakisi  (03.10.17 11:00:55) 
Yardıma ihtiyacın var, overbooking olacak diye korkuyorsun sandım ama okudukça işin rengi değişti:)

Olabilir, bir keresinde dulles havaalanında hiç ingilizce bilmeyen arkadaşımı bırakmak istemişlerdi. İngilizce bilmiyo diye kavga ede ede sokmuştuk uçağa. Para olayını bilmiyordum. Bilseydim ben talip olurdum:))

Bence de konuşmakta fayda var, sonuçta iki taraf da kazanacak:))

Meblağlar nasıl bu arada? Bilelim de ona göre davranalım?:))
  • artci sarsinti  (03.10.17 11:06:51) 
Aynisi lax - ist ucusunda basimiza geldi yine, cok cok az koltuk vardi.

Havalimaninda overbooking olmadigi soylendi sordugumuzda :( tam bi hayal kirikligi :D

Dene ama amerikada bu isin raconu genelde gate de insanlara bunu teklif etmeleri, aklinda bulunsun. Yani check-inde sen teklif etsen de bisey demeyebilirler. Sempatik ol mutlaka, o onemli.
  • kuehles blondes  (03.10.17 11:19:34) 
uçakta daha 19 tane boş koltuk var, overbooked olmaz. ona göre hazırlıklı git.


  • placebo z  (03.10.17 13:04:20) 
overbooking tehlikesi olduğunda önce check in sürecinde adaylar belirlenir. herkese soramayacağı için ekipler öncelikle biletinin ilk bacağı o havalimanı olanlara sorar. (o şehirde yaşadığı varsayımıyla. turist olarak orada bulunanlar genelde uzatmak istemez dönüşü) akabinde backpackerlar olağan adaylardır. hepsinden iyisi check in sırasında overbook durumu varsa gönüllü olabilirim diyen yolcudur. ekibi aday aramaktan kurtarır. yerin az ya da çok olmasından bağımsız yaptığınız her check in'de bunu teklif edebilirsiniz. listeye isminizi yazarlar, kapı kapama saatinde overbook varsa size teklif ederler.


  • kaynaklari etkin kullanamayan iktisatci  (03.10.17 17:56:40 ~ 17:57:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.