[]

Verdigimiz kucuk kararlarin hayatimizin geri kalanina etkisi

Merhaba,

Simdi baslik aslinda anlatmak istedigim seyi anlatamadi. Soyle aciklayayim:

Benim her gun eve giderken gectigim yolda kestirme bile denemeyecek, kullanana sadece 4-5 saniye kazandiracak ufak bir patika yol var. Bazen kullaniyorum bazen kullanmiyorum. Gecenlerde yolda sunu dusundum:

Bu patika yolu kullandigimda olacaklarla kullanmadigimda olacaklar arasinda cok buyuk ihtimalle hayatimin geri kalanini kokten bir sekilde etkileyecek bir fark olmayacak. Fakat su da bir gercek ki iki yolu kullandigimda da gerceklesecek olan seyler birbirinden farkli olacak. Belki kazandigim ya da kazandigimi dusundugum 5 saniye yuzunden kirmizi isikta beklemek durumunda kalacagim, sonrasinda markete 1 dakika daha gec girecegim vs. Iki alternatifte de hayatimin geri kalaninin her saniyesini karsilastirsak, bir seyler kesinlikle farkli olacak. Ustelik bu sadece beni etkiledigini dusundugum kisim, bir de hayatinda oldugum insanlar ve onlarin hayatindaki insanlar var, cok enteresan degil mi?

Sizin de boyle cok ufak, onemsiz gozuken tercihler hakkinda dusundugunuz oluyor mu? Bu anlattigim sey zaten bilinen ve uzerine dusunulmus bir seydir, degil mi? Oyleyse bir kitap ya da film tavsiyeniz olur mu?

Sagolun.

 
pc basinda olsam uzun uzun cevap yazmak isterdim bu duyuruya. film onermekle yetineyim: about elly.
kucuk beyaz yalanlarin yarattigi buyuk sorunlar uzerine.

  • lucky strike  (02.10.17 23:57:13) 
Şimdi birileri sliding doors diyecek ama çakmalarla vakit kaybetme, aradığın film przypadek.


  • manuel mandalina  (02.10.17 23:57:19) 
paralel evrende senin bir diğerin o yoldan devam ediyor, rahat ol


  • neo  (03.10.17 00:06:32) 
evet düşünüyorum hatta sırf bu yüzden kafayı sıyırdığım dönemler oldu.
film olarak mr.nobody, run lola run öneririm. aklıma gelen olursa eklerim.

  • uyusam iyi olur  (03.10.17 00:16:49) 
güzel bir konuya değinmişsin. bende her gün düşünüyorum bu mevzuyu. mesela bir otobüsü kıl payı kaçırdıktan sonra aklıma bir sürü şey geliyor.


  • ernesto sparrow  (03.10.17 00:30:17) 
Klişe Film: Butterfly Effect
Absürt Mizah Film: Güneşin Oğlu
Film Film: Predestination
  • testis agrisi  (03.10.17 00:56:54) 
buyur filmi var

www.youtube.com
  • black mamba  (03.10.17 05:23:29) 
Sliding Doors


  • aychovsky  (03.10.17 06:38:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.