[]

kefirden alkol üretimi

okuduğum bir yazıda kefir eğer bir yıl mayalanmaya bırakılırsa %4 oranında etil alkol oluştuğundan bahsediliyor.
bu tabi ki çok düşük bir oran. ancak merak ettiğim kefir de bira mayalamasinda olduğu gibi, içine şeker katılarak, havasız bir ortamda, bir ay gibi bir süre bekletilirse, min %5 oranında alkollü bir içki üretmek mümkün müdür?



 
allah


  • regardless of what they say  (03.10.17 00:32:03) 
bilir


  • goodz  (03.10.17 00:40:03 ~ 00:40:33) 
Uzmanı değilim fakat bir iki temel kelam edebilirim.

Muhtemelen olur, olmaması için bir sebep görmedim. Fakat süt muhteviyatı sebebiyle içmek sağlıklı olur mu emin değilim. Ama en nihayetinde kımızın da mantığı bu.

Bir de bozadan dem vuralım. Osmanlı döneminde alkol yasakları uygulanmıştır zaman zaman; bozahanelerin de bazen kapısına kilit vurulduğu söz konusu. Özellikle Tatar bozası nam bozanın hafif çakır yaptığı söyleniyor.
  • testis agrisi  (03.10.17 00:50:19) 
uzun süre kefir mayaladım. bence olmaz. kefir o kadar güçlü bir mantar değil. uzun süre dayanacağını sanmam alkol ortamında. kaldı ki normal mayayı da o kadar uzun süre alkol içinde canlı tutamazsınız bence.


  • tukenmez adam  (03.10.17 01:58:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.