[]

Almanya'ya çalışmaya gidiyorum. Tavsiyelerinizi dinlemek isterim

Arkadaşlar iyi akşamlar. Şimdilik 7 ay kadar şirketimizin merkezine gidiyorum. Orada islere yardım edeceğim. Kursa gideceğim. Onun dışında ne tavsiye edersiniz?
Dönerken c1 alabilecek durumda olacağım diye umut ediyorum. Master hayalim de var. Orada yaşamak devamında sürekli çalışmak istiyorum.

Mavi kartın avantajı nedir?
Firma beni uzun süreli düşünüyor olabilir.bu süreç sonunda teklif gelebilir ama gelmezse de çok çalışıp kendimi göstereceğim. Bu konuda tavsiyelerinizi bekliyorum yine.

Sağolun değerli fikirleriniz icin

 
almanca bilgin yoksa c1i 7ayda alabilirsen dil konusunda ekstra yeteneklisin demektir.


  • isvicre rakisi  (02.10.17 19:08:49) 
Almancam b2 den baslayacak. Standart biriyim hatta yavaş öğreniyorum bir hayli


  • lion de la Turquie  (02.10.17 19:16:48) 
Ben avusturyadayim ve belirtmek lazim ki buralarda caliskan insanin hakki yenmiyor. Ondan dolayi iyi calisarak sirket tutabilir olasiligi yuksek bi sey. Onun disinda almanyanin neresi oldugu falan filan onemli seyler ona gore master icin falan filan


  • isvicre rakisi  (02.10.17 21:47:17) 
Mavi kart tum avrupa birliginde gecerli calisma ve oturma izni sagliyor. belli bir yil sahip olduktan sonra da limitsiz oturma ve calisma izni alabiliyorsun.

kendini gostermek isyorsan ve ingilizcen almancandan iyi ise yarim almanca konusmak yerine ingilizce konusmak daha iyi. hangi dil olursa olsun iyi konusmak almanyada en onemli avantaj. Turkiyeyi milliyetci cumlelerle, soyle guzel, yemekler soyle boyle diye ovme, hep ters tepiyor. Cok da merak etmiyorlar isin acikcasi. Kendi kalip bilgilerinin degismesine izin vermiyorlar. Is yerinde ogle yemekleri cok onemli, mumkun oldugunca herkes ile ogle yemegine git, samimiyet icin en onemli sey ogle yemekleri ve is cikisi bira. Almanyada sadece isini yapani el ustunde tutmazlar, cunku bu gorevdir ve herkes isini zaten tam anlamiyla yapar. isin disinda iyi ikili muhabbet gelistirirsen seni tutarlar. almanlar genelde durustturler, sende birseyi begenmediginde cok direkt olarak soylerler, alinma. ayni sekilde sen de soyleyebilirsin. ama yine de kime soyledigine dikkat et. genelde turkler caliskanliklari ile biliniyor, caliskan ve bol muhabbetli ol. muhabbet ve espri icin de etrafini iyi gozlemle, nelere guluyorlar iyi bak. konusacak hicbirsey bulamazsan hava durumu muhabbeti ac, ornegin "hafta sonu hava 28 derece olacakmis" gibi. havalar guzel olacak muhabbetine bayiliyorlar. nazi muhabbetine asla girme. politika konusunu dikkatli konus.
  • emrahday  (03.10.17 22:54:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.