[]

Dünyalar Tatlısı Sokak Kedisinin Sayko Komşuyla İmtihanı

Merhabalar,

Yeni taşındığım ve inşaatı mayıs ayında tamamlanmış olan apartmanın önünde takılan dünyalar tatlısı bir dişi kedimiz var (çok yaratıcı değil ama adını Minnoş koydum). Eskiden ev kedisi miydi, yoksa birileri inşaat bittikten sonra bizim apartmana mı alıştırdı bilmiyorum ama Minnoş bizim apartman ve yaklaşık 300 metrelik bir çap içerisinde takılıyor.

Başta apartmanın girişindeki köşeye (üstü kapalı bir alan) bir hayvansever ufak bir minder atmış ve orada takılıyordu. Zamanla hava soğudukça, yağmur arttıkça ve muhtemelen benim gibi apartmanda seveni bol olunca apartmanın içine girmeye başladı. Sorunlar da tam burada baş gösterdi... Apartman girişinde 2 daire var ve Minnoş maalesef girişteki ilk dairenin paspasını sahiplendi, her defasında girip orada yatıyor (Bu daire sahibinin ismine A diyelim çünkü kendisi birkaç satır sonra konu mankenimiz olacak). Yalnız şunu da belirtmek gerekir ki, birileri Minnoş'un giriş kapısının köşesinde duran minderini ve mama kabını apartmanın önündeki bankın altına yerleştirmiş ve hayvancağız orada rahatça oturamadığı için (bankın altı dar ve uzanmadan oturamıyor, ayrıca yağmurda minderi ıslanıyor) apartmanın içine girme konusunda daha ısrarcı olduğunu düşünüyorum.

Velhasıl, Minnoş A'nın paspasını sahiplendikçe A çok rahatsız olmuş ve apartmanımıza ait whatsapp grubumuzdan son 1 haftadır tüm komşuları Minnoş'a karşı kışkırtmaya çalışıyor, "benim gibi rahatsız olanlar vardır mutlaka, sesinizi çıkartın" falan gibi mesajlar atıyor ama hiç karşılık alamıyor. Bu mesajlarına karşılık alamadıkça daha da çok hırçınlaşıyor ve bugün en son "bu kedi yüzünden paspasımda böcekler vardı" gibi mesajlar atmaya başlayınca artık benim ve benim gibi birkaç komşu için daha bu bardağı taşıran son damla oldu ve kedi nedeniyle böcek olamacağını söyledik. Lafı uzatmayayım, neticede A bahaneleriyle de yanına yandaş çekemeyince bu sefer kendisini acındırmaya başladı ve bu kediyi ne apartmanda ne de kapı önünde istediğini (çünkü kapı önünde olursa da içeri girermiş) belirtti.

Uzun lafın kısası, benim Minnoş için bir çözüm bulmam gerek ve daha önce hiç kedi bakmamış biri olarak fikirlere ihtiyacım var.

1.Öncelikle, (A ile ilgili olan konuyla alakasız ama) ne zamandır aklımda olan şey Minnoş'u veterinere götürmekti. Kaç yaşında olduğunu bilmiyorum ama dişi bir kedi, acaba bedava kısırlaştırma yapabilecek bir veteriner bulabilir miyim?
2. Sokak kedisi olmasına rağmen veterinere götürüp iç-dış parazitlerini yaptırsam mı? İşe yarar mı? Yaklaşık maliyeti ne kadar olur?
3. Minnoş'a su geçirmeyen kedi evi alıp arka bahçeye (apartmanın arkasında araçların park ettiği ve ufak bir çardağın olduğu bir alan var) alıştırabilir miyim? Bunu nasıl yapabilirim? Su geçirmeyen kedi evi bu çocuğu ne kadar idare edecek? Kışın üşümemesi için ne gibi şeyler yapabilirim?
4. Bazen Minnoş'u eve almayı düşünüyorum çünkü aklım hep onda ve hiç kıyamıyorum. Kendisiyle ufak çaplı bir aşk yaşadığımızı düşünüyorum ama belki de bu tek taraflı bir düşüncedir çünkü köpekler söz konusu olunca bu konudan emin olabiliyorum ama kediler ilginç hayvanlar :) Ama eve alma konusunda önümde bazı çetrefilli yollar var ki bunlardan ilki hayat arkadaşımı bu konuda ikna etmek. İkincisi ise (kimileri için saçma gelebilir ama) yeni aldığımız ev eşyalarına kendi bütçemize göre oldukça fazla para harcadık ve daha önce kedi beslemediğimiz için onlara ne kadar zarar gelir acaba diye emin olamıyoruz. Diğer bir konu da, sabah 8 - akşam 7 çalışan şinsanlarız ve uzun tatillere gittiğimizde kediyi emanet edebileceğimiz kimseler yok, Minnoş'u sahiplenirsem evde en fazla kaç gün tek başına idare edebilir bu beni çok düşündürüyor. Son olarak ise, kedisi olan bir arkadaşım belli bir yaşa gelmiş sokak kedisindense yavru bir sokak kedisini sahiplenmemin daha doğru olacağını çünkü belli yaşa gelmiş olan sokak kedisinin artık sokak hayatına alışmış olduğunu ve evden kaçma eğilimi gösterebileceğini söyledi.

Gördüğünüz gibi özellikle son madde konusunda kafam çok karışık ve resmen destan yazdım. Sabredip okuyanlara şimdiden teşekkürler. Genel olarak kedi bakımıyla ilgili aklınıza gelen her şeyi bana bilal'e anlatır gibi anlatırsanız çok sevinirim çünkü çok temel düzeyde bir bilgi birikimim var.

Minnoş'un fotosunu da ekledim, bu dünyalar güzelini sevmeyen A'nın da saçını başını yolasım var ama salon kadını çizgimden çıkmamaya gayret ediyorum. Bu süreçte anladım ki bir Panter Emel kolay yetişmiyor.

Not: Veteriner önerileri için konum belirteyim, Minnoş'la Bostancı'da ikamet ediyoruz.

Cevap veren tüm hayvan dostlarına sevgiler...

 
Tedavi ve bakım için Kadıköy belediyesine ulaşın. Sokak hayvanları konusunda çokça çalışma yaptıklarını gördüm sosyal medyadan. Ücretsiz diye hatırlıyorum ama ücret varsa bile çok cüzi bir miktardır mutlaka. Sokak hayvanı olduğu için önce belediyeye danışırdım ben olsam.


  • desdenova34  (02.10.17 18:47:58) 
kediyi dairenizin değil de apartmanın içine alırsanız minder sahibinin rahatsız olma hakkı var. kapı önünde sürekli yatan kedinin evine gireceğini düşünmesi normal yani.


  • sporty  (02.10.17 19:06:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.