[]

Bu youtuberlık, instagram aksiyonları(çakma modellik) filan

Gerçekten bu kadar iyi kazandırıyor mu ? (not: kendilerinden zerre hazetmem)

Aslında hikayesi var ama şimdi anlatmayacağım; bi' şekilde bu işleri yapan 2 kişiyle(kız) sonradan ayaküstü tanışıp sohbet etme fırsatı bulduk da, anlattıkları doğruysa aylık gelirleri çok rahat 6binin üzerindeymiş -ki öyle alengirli bi' güzellikleri yoktu.

bunun dışında sosyal medya hesaplarını da yönetiyorlarmış, şirketlerden filan talep geliyormuş onunda müşteri ve ilgi alaka düzeyine göre değişmekle birlikte en az aldıklarından aylık 1000+ alıyorlarmış. (keza bizim tanışmamızda böyle bir konuşmalarına kulak misafiri olunca sohbet etme amacı gütmemizi takiben oldu)

Bana biraz abartı geldi ama, az önce youtube ödemelerine bakarken günlük 300 400 arası hesaplarına para yatıyormuş insanların ve bu insanlar öyle ''fenemon'' filan da değiller.




Para kazanmak için yanlış meslek mi seçtik nedir

 
youtube'da "en çok kazanan türk youtube kanalları" diye aratırsanız olayın boyutunu görürsünüz.


  • orange coffee  (02.10.17 15:16:30) 
instagrami bilmiyorum ama youtubeda suanda en cok izlenen kanallar olan yapyap, orkun isitmak falanlar yillik milyon dolarlardan bahsediyorlar.


  • fayfim  (02.10.17 15:46:20) 
makyaj moda vs kanalları sahipleri,"influencer"lar parayı youtube'dan değil, marka işbirliklerinden alıyorlar genelde.
(yani her videon bilmem kaç milyon izleniyorsa youtube da kazandırır tabii)
Firmalarla reklam çalışmaları ,ürün paylaşımları benzeri işlerden para kazanıyorlar.
Yine markalardan onlarca ürün, giyim , aksesuar geliyor. Yani nike'ın bir ayakkabısı çıkınca gidip almıyorlar, firma gönderiyor.
Herkesin para harcadığı şeyler tanıtım amaçlı gönderildiği için bu da bir kazanım.

edit:
www.youtube.com
0:52'den itibaren
  • demoniclewinsky  (02.10.17 16:15:33 ~ 16:20:48) 
Para kazanmak için yanlış meslek mi seçtik nedir?
Demişsin, ben de - hangi mesleği tercih ettin? - diye sormuşum,
Sonra da bu cevabım silinmiş. Ne diyim akıl fikir... çok da alıngan bi moderasyon var daha fazla konuşamıyorum yoksa uçuruyolar!!
  • nocturness  (02.10.17 22:41:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.