[]

Telefonu ekran koruyucusuz kullananlar

Evet bu umarsız, cesur arkadaşlara sesleniyorum.
Ekranınız çizik mi? Ne zamandır ekran koruyucusuz kullanıyorsunuz?
Neden koruyucu kullanmamalıyız? Hayatınız nasıl değişti?
Zincilerimi kırmak istiyorum ama yeteri kadar cesaretim yok!

 
Aldığımdan beri ekran koruyucusuz ve kılıfsız kullanıyorum (1.5 seneyi geçti) ekranım çizik değil. Ekran koruyucu ve kılıfın telefonu kalınlaştırıp takozlaştırmasını sevmiyorum.
Çizik falan yok, hiç düşürüp kırmadım da. Düştü tabi de kırılmadı.
Telefona evladım gibi değer verip sarıp sarmalama ihtiyacı hissetmiyorum. Maddi bir şey en nihayetinde.
  • bir nick var benden iceri  (02.10.17 13:51:24) 
Bir seneden fazla oldu alalı ve hiçbir çizik yok. Her şey daha güzel, kuşlar ötüyor, atlar kişniyor, ineklerin bahsini bile açmıyorum.


  • clones  (02.10.17 13:53:22) 
eskiden 6110'um vardı onu kılıflı kullanıyordum ondan sonraki bütün telefonlarımı kılıfsız ve koruyucusuz kullandım. kelimenin tam anlamıyla şımarıklık. Hani şu zaten koruyucuya gerek olsa koca apple koyardı safsatasının ardına sığınmadan, sırf şekli güzel geliyor diye kılıfsız kullanıyorum.

kullandığım telefonun ekranını 1 kez değiştirdim ve şu anda da sağ üst köşesinden diagonal şekilde 2 cmlik bi' derin çizik(çatlağımsı) var.

bulaşık yıkarken eldiven araba alırsanız film, sevişirseniz kondom, telefonda da koruyucu. Ne olursa olsun kılıfsız iş yapmayın.
  • mete kudur  (02.10.17 13:56:12) 
3 sene ekran koruyucusuz kullandım telefonu. Çok fazla yere düştü bu sürede ama ekranda bir tek çizik bile olmadı. Sadece telefonun son günlerinde bir kez çok kötü düşürdüm ve o zaman da ekranda değil de telefonun kenarında ufak 1-2 çizik oldu.

Bu bahsettiğim telefon iphone 4'tü. Sonra değiştirmek zorunda kalınca daha iyi bir modelini alıp ekran koruyucu taktırdım. Bu sefer eskisinin yanında aşırı hafif kalan bir düşmeyle ekran koruyucusu paramparça oldu bunun.

Demek ki neymiş? Telefon iphone 4 değilse koruyucu şartmış. Ama 4'ümü kullanabilseydim hala senelerce ekran koruyucusuz kullanırdım daha. :(
  • ms brownstone  (02.10.17 13:57:03) 
4 yıldır koruyucusuz kullanıyorum. ekranda çizik yok ama kasada epey çizik var. neden kullanmadım çünkü bu ekranlar zaten çizilmeye, darbeye karşı vs. dayanıklı. telefonum defalarca düştü ama ekranı vs. kırılmadı.

elektronik şirketleri telefonlarının ekranlarını, çözünürlüklerini vs. 1% oranında geliştirmek için milyarlarlarca dolar harcarken 3 liralık bir plastik (veya polikarbon her neyse) koruyucu ile o ekranın verimini düşürmenin anlamı yok.
  • giovanne  (02.10.17 13:57:10) 
Kilif kullanmiyorum ekran koruyucu da yok. Ekran da cizik yok ama kapak cok cizildi. Kenarlari filan da soyuldu. Pahali telefon almadigim icin umurumda degil. 2bucuk 3 yil sonra degistiririm.


  • allah yazdiysa bozsun  (02.10.17 13:58:16) 
Kapakli deri kilif var, bu yuzden cizik degil. Onceki telefonumun cizikten ekrani gozukmuyordu. Hor kullanirim.


  • stavro  (02.10.17 14:00:16 ~ 14:00:28) 
Ben de koruyucusuz ve kilifsiz kullaniyorum. Telefonlar pahali, ekran tamiri de keza oyle ama telefona 3000-4000 TL verip ondan sonra esek kadar bir kilifa sokmak ya da canim IPS ekranin uzerine dandik cin mali koruyucu yapistirip goruntunun anasini aglatmak mantikli gelmiyor. Ya bunlarin da alitelisini tercih etmek lazim -ki hem pahali hem de hala telefonun kullanilabilirligini baltaliyorlar, ya sigorta falan islerine girmeli (Acikcasi ne kadar iyiler, kullanislilar bilmiyorum), ya da Allah buyuktur deyip korumasiz gitmeli. Ben sonuncuyu tercih ettim, son 5 senede bir vukuat yok.


  • salihdt  (02.10.17 14:02:14) 
3000 liralık telefon kullanmıyorum. 1000 liralık işimi görecek f/p telefon kullanıyorum, o yüzden kılıf ekran koruyucu falan takmadım. düşürdüm, ekran kullanımımı etkilemeyecek kadar kırıldı, umrumda değil. pahalı telefon olsaydı, kahrolurdum.


  • orange coffee  (02.10.17 14:03:13) 
benim aldığımdan beri yaklaşık iki senedir ekran koruyucu vardı. geçen sene ekim kasım gibi yere düştü, kenarlardan kırıldı. ben de rahatsız ediyor diye çıkardım. ondan bir iki gün sonra bi sinir harbinde fırlattım telefonu ve sonuç;
www.eksiduyuru.com

değiştirmedim de öyle kullanıyorum bi senedir.

şu an o kenardan döküle döküle daha da açılmış durumda.
  • elorelia  (02.10.17 14:08:57) 
4s den beri koruyucusuz ve kılıfsız kullanıyorum. 1 kere cam kırılma sorunu yaşadım tamamen kendi mallığımdan. iphone alıp kılıfa koyunca büyüyor telefon. ekran koruyucu konusunda da ekran çizmek zaten zor.


  • prezarlatif  (02.10.17 14:10:55) 
1 sene önce Z5 almıştım. Aldığım günden beri telefona kılıf ya da koruyucu takmadım. Aldığım tüm aletlerin aldığım gün jelatin vs ne varsa çıkartır bir daha takmam. Benim yaşam felsefem bu. Bunlar ürünler ve kullanılmaları eskimeleri lazım. Eskidikçe daha mutlu oluyorum bile diyebilirim. Ekranda kılcal çizikler vardır hiç dikkatimi çekmiyo. Ama telefonun yanları normalde grimsi olmasına rağmen şuan çok fazla sayıda siyahlık var. Alttaki metal gözüküyo. Arka tarafı bir hafta önce çatladı. Ama beni rahatsız eden bir şey yok.


  • Nature Works  (02.10.17 14:21:09) 
Note 8 kullanıyorum. 10 gün oldu. Hem kalem kullanımını sınırladığı için hem de gorilla glass 5 olduğu için
kullanmıyorum.
Sahip olduğumuz malların tadını çıkarmamız gerektiğini düşünüyorum. Keyif > güvenlik
  • shenergy  (02.10.17 14:25:52) 
gorilla glass 3 ve sonrası için sorun değil böyle şeyler.
kırılmaz değil ama çizilmesi çok zor.
bende kullanmıyorum
  • angelofdeath  (02.10.17 14:27:32) 
ben hiç kılıf falan kullanmayan bir insandım düşmeler sonucu arkası biraz çizilmişti ama dikkatli bakmadan görünmüyordu, ama samsung kullanmaya başladım ve bu kavramlar hayatıma girdi. bence kullandığın telefonunu böyle kılıflara sarmak hem çirkin hem saçma dayanıklı telefon almak lazım, en kısa zamanda bu telefondan kurtulmayı umuyorum.


  • pamuk helvalar cebe  (02.10.17 14:30:26) 
Bir önceki telefonumu (Nexus 4) kapaksız ve koruyucusuz kullandım kaç sene bir şey olmadı.

Şimdikini ise (Nexus 5X) sadece orijinal kılıfla kullanıyorum. Çünkü telefonun arka kısmı plastik gibi ve kirlenmeye çok müsait. Bir de bazen elimden kayıyor sık sık, kılıfla kaç defa düştü kalktı bir bok olmadı. Ekran ise Gorilla Glass olduğu için bir tane bile çizik yok, henüz çatlak vs. de yok.
  • chicha  (02.10.17 14:51:06) 
Gaza gelip kılıfı da koruyucuyu da çıkardım hadi hayırlısı.


  • diffarentiationation  (02.10.17 15:59:01) 
1. A. Evet çizik. 1. B. 1 yıldır koruyucu kullanıyorum
2. A. Ekran koruyucuya rağmen arkası kırıldı ki çift taraflıydı. Ben de delirdim çıkardım öndekini de. 2. B. Pek etkilemedi hayatımı.

Çok hassas telefon olmasına rağmen s7 edge ve kapaksız kılıfsız koruyucusuz kullanıyorum.
  • mojiziku  (02.10.17 16:06:54) 
telefon elime geçeli (böyle deyince de çalmışım gibi oldu, babam almıştı ve bir süre kullanamamıştım, ondan öyle diyom) 4-5 ay oldu. herhangi bir yerinde çatlak ya da çizik yok. ilk birkaç gün koruyucu vardı ama o haliyle ağır ve hantal geliyordu, sevmedim. şarj aletini sokmak bile eziyetti. daha önceki hiçbir telefonumda koruyucu kullanmamıştım zaten, bunda da yeni diye heves etmiştim öyle sadece birkaç gün (tehlikeli erkek seven kızlar eklesin).

telefonun başına hiç mi iş gelmiyor? geliyor. şortla koltuğa oturduğumda falan voink diye cebimden çıkıp yere kapaklanıyor şerefsiz, newton yerçekimini icat etmemiş olmasaydı bunların hiçbiri olmazdı... şükür yere yakın olduğu için başına bir iş gelmiyor o mesafeden düşüşlerde. onun dışında da dikkatli kullanmaya çalışıyorum, sert zemine falan düşmedi hiç göklerden.

koruyucu kullanmak lazım aslında ama dediğim gibi bana hantal geliyor. telefon taşımaktan zaten nefret ediyorum. büyük ya da ağır bi şeyi sürekli yanımda gezdirmek istemiyorum. "la koruyucu ne kadar ağır olabilir mna goyum ne mal adamsın" diyebilirsin ama takıntılı adamım ben hoşuma gitmiyo, koruyucuyu skiyim. iyi günler.
  • der meister  (02.10.17 16:13:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.