[]

altın tahvili almaya değer mi?

www.ziraat.com.tr

2 yıllığına el koyuyor benim anladığım yıllık da %2.4 faiz veriyormuş. yanlış anlamadıysam 100gr altın verirsek 2 yıl sonra 104.8 gr altın veriyor. değer mi sizce yatırmalı mı yatırmamalı mı? aslında çok uzak olmayan vadede ihtiyacım olabilir ama aslında bir yandan da bunları harcamak istemiyorum.

ek soru: bizimkiler devlet garantili hisse almaktan falan bahsetti. vadeli hesap gibi faiz veriyormuş galiba ama herhalde vade esnasında para ekleme falan yapılabiliyormuş galiba. bilgi sahibi olan biri var mı? link bu olayın adı da yeterlidir benim araştırabilmem için. bir de bu işlemi internet şubesi üzerinden gerçekleştirebiliyor muyuz?

 
değmez daha likit bir şeye yatırım yap


  • neo  (01.10.17 23:19:31) 
İlla altına bağlayacağım parayı diyorsanız altın endeksli fonlara yönelebilirsiniz. Hemen hemen altına paralel değer artışı olur, hem daha likittir. Sattıktan 2 gün sonra da para hesabınızda olur.


  • koskoca kirpi  (01.10.17 23:40:52) 
Devlet garantili hissemi? Nasıl bir terimdir o anlamadım ama karıştırmışlar sanırım. Öyle birşey yok. 2 sene eğer dokunmayacaksan paraya aselsan hisse senedi al geç. Hiç düşünme. Daha iyi getiri elde edebileceğin başka bir enstrüman yok.


  • hexdizard  (02.10.17 01:14:39) 
  • orient blue  (02.10.17 09:36:53) 
O getiriye değecek bir yatırım olduğunu sanmıyorum. İki sene boyunca blokenin değeri yüzde 2.4 olmaz enflasyonun bu seviyede olduğu bir ülkede.


  • vita es morte  (02.10.17 11:22:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.