[]

Tartışma adabı olmayan insanlarla tartışırken ne yapıyorsunuz?

Normalde bu huyunu bildiğiniz için tartışmaktan kaçındığınız biri ile istemeden de olsa tartışırken ne yapıyorsunuz? Mesela bu şahıs konudan uzaklaşıp kişiliğinize saldırıyor, farklı konudaki eleştirilebilir yanlarınızı veya hatalarınızı ortaya döküyor vs. Böyle durumlarda siz de onun anladığı dilden konuşarak aynı yöntemi mi kullanıyorsunuz yoksa ne olursa olsun çizginizden kopmuyor musunuz?




 
tartışmıyorum ben, isterse tartışmayı kazandığını düşünsün yine de umrumda olmaz, susarım ya da ortamı terk ederim. insanları bir şey için ikna etmeye ya da fikrini değiştirmeye bu kadar çalışmaya gerek yok bence.


  • Bruce  (01.10.17 21:22:03) 
tartışma adabı olmayan insanla tartışırsan kendini yorarsın. ben yıllarını bir işe vermiş adamdan duyduğum cümleyi, akrabama söyledim ne alakası var dedi. yahu adam böyle böyle dedi diyorum öyle bir şey olmaz dedi. ben de ufff seninle mi uğraşacağım be deyip kestirip attım.

mesela babamla bile tartışmam ben, çünkü bilmiyor tartışmasını.
  • blue eyes white dragon  (01.10.17 21:23:56) 
tartışmaya girmemeye çalışırım. Girerse de onun taktiğiyle alakasız yerlere onun zayıf olduğu noktalara çekerek onu kendi silahıyla vururum. Azıcık ağzınız iş yapacak bu durumda. demagoji forever :)

bir de şöyle bir laf duymuştum. Domuzla savaşamazsın. Savaştıkça boka bulanırsın. Sen kendinden iğrenirken domuz halinden gayet memnundur. Yani bunun gibi bir şeydi. bu tür durumnlarda o lafı hatırlatıyorum kendime ve boka bulaşmak isteyip istemediğimi soruyorum.
  • nickfury  (01.10.17 21:25:18 ~ 21:27:50) 
Kısa kesip konuyu kapatırım. Vakit kaybı.


  • rusyalı kozmonot  (01.10.17 21:28:30) 
Konuyu saptirdigini belirtiyorum, inatla saptirmaya devam ederse konu nasil saptirilirmisi bes sene evvelki mevzuyu acarak gosteriyorum ve kavga cikiyor. Ama arkadasim veya sevdigim bi insan degilse direk tartismayi kesiyorum genelde, anlayana sivrisinek saz anlamayana sazi seyapsan az demisler sonucta.


  • aferin cok iyi dusunmussun  (01.10.17 21:28:59) 
ses tonu ve yanlış yaptiklari isleri yuzlerine vuruyorum. Fazlaca haddini bilmeyenlere şart. Daha detaylı yazardım da simdi tartisiyormus gibi hissedince yaziya dokmek istemedim ayrica.


  • evimin paspasi  (01.10.17 22:21:01) 
Konuyu ozellikle saptiran, kisilestiren Veya straw man argumanlari sunanlarla tartismayi kesiyorum. Bosuna daga tasa konusmanin anlami yo


  • baldur2  (01.10.17 22:44:29) 
kişisine göre ya "ateşe ateşle karşılık vermek" (çok kızdığım için değil, karşı tarafın beni kızdırmaya çalıştığı şekilde kızdırma için) ya da gülüp sallamayıp geçmek seçeneklerini kullanıyorum.


  • nawar  (01.10.17 22:46:40) 
wtf is "istemeden de olsa tartismak"? istemiyorsan tartismazsin. ben tartismiyorum konustugu sey hakkinda bilgisi olmayan insanlarla. tartismayi sonlandirmak istiyorsun ama o israrla konusmaya devam ediyorsa susabilir veya soyledigi her seyi onaylayabilirsin. Karsi arguman olmadigi icin bir sure sonra o da susacaktir. Hala susmuyorsa uzaklas. Uzaklasamiyorsan susmasini rica et . Hala susmuyorsa agzina lastik tuvalet terligiyle vur (tercihen islak).


  • dannycarey  (02.10.17 01:28:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.