[]

Kiev - Boryspil Havaalanı

Duyurunun çok sayın gezginleri,

Ukrayna havayollarından aktarmalı aldığım bilet ile dönüşte Kiev'de 7 saatlik bir transfer sürem var.

Şöyle kaba bi hesap yapsam, git gel sürse sürse 4 saat sürer.
Acaba 2-3 saatliğine şehir merkezine gidip, şöyle bi bakıp, bi yemek yiyip çıkabilir miyim?

Shuttle var mıdır, gitmesi gelmesi kolay mıdır, alfabelerini okuyamadığım memlekette kaybolur muyum?

Sizden görüş bekliyorum.

Sevgi, saygı,

 
şehir merkezine en az yarım saatlik yolunuz var. bence 2-3 saat için değmez.

edit : pardon ben toplam 4 saatiniz var anladım
  • EasyTiger  (01.10.17 11:27:56 ~ 11:37:33) 
boryspil şehir merkezine bayağı uzak ama 7 saat iyiymiş, şehir merkezine gidip bir yerde soluklanmak için yeterli olur. hepsini geçtim 7 saat boryspil'de geçmez zaten. bilgilerim güncel olmayabilir, bunun garantisini veremem ama 2016 başında gitmiştim boryspil'e. 322 numaralı shuttle ile harkivskaya istasyonuna gidebilir (40 dakika sürer yaklaşık) ve oradan metroya geçerek şehir içine gidebilirsiniz. vaktiniz kısıtlı olduğu için ben maidan'a gitmenizi öneririm, hreşatik ya da türkçesi nasıl yazılıyorsa, o cadde orada. maidan da yürüyüş mesafesinde kalıyor.

metro haritası şu: www.visitkievukraine.com

sizin metroya bineceğiniz durak, yeşil hatta, sağ alt tarafta. oradan mavi hatta aktarma yaparak hreşatik veya maidan'da inebilirsiniz, çok fark etmez. o taraflar güzeldir.

bu yolculuk için alfabe sorun olmaz, metroda latin alfabesi ve ingilizce anons mevcut. ana cadde üzerinde de sorun yaşayacağınızı sanmam, ingilizce menüsü ya da ingilizce bilen çalışanı olan çok mekan var. yine de ukrayna'da ingilizceye güvenmemek lazım, başka yerde 100 kişiden 50'si konuşuyorsa orada 20'si konuşuyor.

uzun lafın kısası, evet 7 saat varsa şehir merkezine gidip yemek yiyebilirsiniz ama daha fazlası da olmaz gibi, boryspil cidden uzak çünkü. bana harkiv'e gidip, trenle 10 saatte kiev'e geçmek, boryspil'den şehir merkezine gitmeye kıyasla daha cazip geliyor öyle söyleyeyim sjfj
  • der meister  (01.10.17 11:34:41 ~ 11:35:00) 
Toplu tasima ugrasma, taksiye bin ya da uber cagir derim.

250-350 grivna arasi fiyat olur, 350den fazlasini verme.

Ben boryspil den maidan'a gitmistim (sehirde bildigim tek yer orasiydi shsjs) orada oklar var guzel guzel, su surada filan diye, yokus yukari yuruyup yukaridaki kiliseleri filan gordum, geldigim yoldan degil de baska yoldan indim, orada da biseyler gordum. Sonra maidan a baglanan asiri genis bi cadde var, mcdonalds in filan oldugu, orada gayet hos bi yerde yemek yedim. Sonra uber cagirip dondum :D
Benim toplamda 5 saat 50 dk duraklamam varmis ve butun bunlari hic de acele etmeden yaptim.

Biraz arastirip gidersen iyi olur:) ciktigima degdi benim.
  • kuehles blondes  (01.10.17 11:46:44) 
Gidiş gelis eger yogun saatlerde degilse max 2 saat surer. Yogun bile olsa 2.5 saat surer. 4-5 saat da gezmek icin yeterli bir vakit. Bence meydan yerine Podol'e de gidilebilir. Ya da onve meydana gidip oradan Andrievsky üzerinden podole inebilirsin. Cok guzel bir tur olur.


  • zaxurani  (01.10.17 12:43:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.