[]

Türk ehliyetimle Almanya da araba kiralamak/satın almak

6 ay süreyle kullanilabilir diye duymuştum. Oturum izni olan biri türk ehliyetiyle araba kiralayabilir mi ya da satın alabilir mi?




 
İlk 6 ay evet, daha sonra olmuyor.


  • fayfim  (01.10.17 11:01:03) 
Almanya ozelinden emin degilim ama diger AB ulkelerinden cok farkli degildir diye tahmin ediyorum. Dediginiz gibi 6 ay boyunca kiralik araba kullanabilir.

Araba satin almak icin ise ehliyete bile gerek yok, ehliyetiniz olmasa dahi araba satin alabilirsiniz. Asil sikinti arabayi sigortalamak istediginizde (ki sigorta zorunlu) ortaya cikiyor. Turk ehliyetine sigorta firmalari iskambil kagidi muamelesi yaptiklarindan sigorta yaptirmak imkansiz. Sifirdan AB ehliyeti aldiginizda da daha yeni araba kullanmayi ogrenmis acemi sofor olarak goruldugunuzden en yuksek primden sigorta yaptirabiliyorsunuz.

Dedigim gibi Almanya'da birebir boyle olmayabilir ama AB genelinde boyle.
  • crown  (01.10.17 11:01:12) 
6 ay boyunca evet. Trden gitmeden once sigorta gecmisinizi dokuman haline getirebilirsiniz ve bunu almanyadaki sigorta sirketinw gosrerebilirsiniz. Sigortalardan da fiyat istersiniz en uygunu secersiniz. Hic belli olmuyor. Mesela en uygunu vgf dir genelde ama benim sigorta gecmisimi kabul etmedi, allianz kabil etti ve daha makul bir fiyat onerdi ve allianzi sectim. Bunda allianz gorevlisinin turk olmasinin da etkisi olabilir tabi


  • nickfury  (01.10.17 11:04:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.