[]

Düğünlerden tiksiniyorum

İsraf, görgüsüzlük, gürültü ve insanların iğrenç müzikler eşliğinde ortaya toplanıp çiftleşme dansı benzeri hareketler sergilemesine katlanamıyorum.
Bugün kuzenimin düğününde bunlardan bolca vardı, üstüne maymunların seslerini taklit eder nitelikte sesler çıkararak oynamaları sinirlerimi zıplattı.
Bir köşeye çekilip oturdum. Muhtemelen kuzenim benim hakkımda silmeye varacak şeyler düşünüyordur. İnsanlar da sorunlu olduğumu sanıyor eminim.
Millete ne desem de beni böyle kabul etseler? Sülalenin uyumsuz, sorunlu, asosyal çocuğu olarak ortamlarda konuşulurum artık. Ne yapardınız?

 
Ben tarzımı belli ettim. Teyzem genelde hep takılır benle. Sana kokteyl yaparız falan der. Diğer teyzem kızı Amerikan filmlerindeki gibi babası getirir der. Sen de şimdiden kendi fikirlerini söylersen kimse baskı yapmaz. Düğüne harcanan paraya yazık. Yeni evlilerin bu kadar büyük paraları çarçur etmeleri bana çok mantıksız geliyor.


  • dissendium  (01.10.17 02:39:55) 
ben de aynı böyle davranıyorum ama neyse ki kafam çalışıyor diye düşündüklerinden beni böyle kabul ettiler "ellemeyelim onu, o farklı" yaptılar bazen.

ama yaş ilerledikçe bunu yememeye başladılar.

bu dönemde yaptığım gözlemlere göre düğünlerde kenarda durması hoş karşılanan, oynamaması garipsenmeyen hatta desteklenen bir kitle var: hacılar.

bu yüzden ileride hacıya gidip "get out of düğün free card" almayı planlıyorum.
  • ron dennis  (01.10.17 02:40:51) 
arap adetleri hepsi, ortadoğuda yaşıyorsun.düğüne gitmek zorunda kaldın ve memnun olmadın aynı ben :)


  • regardless of what they say  (01.10.17 02:55:55) 
Ben de gerçek anlamda tiksiniyorum düğün, nişan, kına gibi her türlü iğrenç gelenekten. Bir şekilde bahane yaratıp gitmiyorum hiçbirine. Çevrem de böyle kabul etti artık beni.


  • ms brownstone  (01.10.17 09:40:22) 
valla bu konuda çocukluğumdan beri "amk delisi" denen bir tip olduğum için hiç sorun yaşamadım. teyzem, dayım, amcam... hiçbirinin düğününe gitmedim. hepsiyle de aram iyi sayılır. kendi haline bırakmanı istiyolarsa buna erken yaşta başlaman, misafir gelince kendini odaya kilitmene falan lazım hsfjskl


  • der meister  (01.10.17 09:43:53) 
Ben yillardir dugune gitmiyorum. En son bir arkadas kir dugunu yapti. O igrenclikler yasanmadi. Son derece sade bir dugun oldu. Arkada hafif bir muzik caldi - Turkce bile! Ama arabesk pop Murat Boz Demet Akalin falan degildi.


  • Traveller  (01.10.17 10:11:29) 
Ben de düğün sevmiyorum. Bulduğum çözüm şu: Akrabalarımın düğünlerine anne-baba gidiyor çok lazımsa, ben gitmiyorum. Diyeceği olan anama babama diyor, ben muhatap olmuyorum. Çok sevdiğim arkadaşlarım evlenip düğün yapacak kadar mal maalesef, onlarınkinde de arkadaşlarla iki sohbet edip altınımı takıp geliyorum. Kamuoyu zamanla bu halimi kabullendi, birkaç sene içinde çevrenizi alıştırabiliyorsunuz.

Düğününde gerdan kırmadığınız için kuzen trip atarsa da atsın derim. Yoksa bir-iki seneye kendinizi baby shower'larda, doğum günü pastasına kusan bebeklerin doğum günlerinde bulabilirsiniz, aman diyeyim.
  • wish i could find a way to disappear  (01.10.17 15:08:35) 
şimdiye kadar sadece kuzenlerimin düğününe katıldım, bundan sonra da en yakın arkadaşlarım dışında kimseninkine katılmam sanırım.
onlar da yakınlarım olduğu için nerede ne yapacağımı bilirler, sıkılıp kalkıp gidersem de sorun etmezler.

kuzeniniz sırf bu nedenle sizi silmeye varacak şeyler düşünüyorsan bırakınız silsinler. yok silmesin diyorsanız da ortama uyum çalışmaları şart.
  • yaraticinick  (01.10.17 15:27:21) 
aynı fikirdeyim ama her düğün bu kadar saçmalık dolu olmuyor. bir gün evlenirsem düğün yapmayı düşünmüyorum. kırılan-küsen olursa da zerre umrumda değil.


  • orpheus  (01.10.17 17:14:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.