[]

Elektrik hattı üzerinden interneti dağıtmak - Powerline

Evim dubleks, internet sağlayıcı olarak da kablonet kullanıyorum. Sağolsun verdikleri modem kablosuz yok gibi, odanın dışına bile çıkmıyor. Gerçi bunda bizim binanın perde beton sistemi ile yapılmış olmasının da payı var, duvarlarda hiç tuğla yok, gsm sinyalleri bile evin içine ulaşmıyor.

Alt katta odalar arasında access point kullanarak ethernet kablosu ile interneti dağıtıyorum. Ancak üst kata sinyaller hiç ulaşmıyor. (Tp-link 3x5dBi anten olmasına rağmen) Bu nedenle repeater/range extender kullanma imkanım yok. Üste ethernet kablosu da çekmek istemiyorum, duvarlardan ve merdivenden dolaşmak çirkin bir görüntü olacak.

Sonuç olarak powerline ürünlerine yöneldim. Ancak bina yaklaşık 20 yıllık. Eski tesisatlarda bu ürünler verimli çalışır mı?

Bir de evin içindeki elektrik tesisatının tek faz mı yoksa üç faz mı olduğu nasıl anlaşılır? Mesela elektrik kesilince jeneratör çalışınca sadece belli oda ve prizlere elektrik geliyor, dairenin tamamına elektrik gelmiyor.

 
bizim var bi tane powerline, ev de bomonti'de cok yeni bi ev sayilmaz. takir takir calisiyor. hiz konusunda bi sikinti yasamadim. hatta ping'den korkuyordum ping degerleri de iyi, oyun moyun oynuyorum.


  • hjarteblod  (30.09.17 19:16:16) 
ev içindeki tesisat banko tek fazdır. ama eve üç faz geliyorsa, üç ayrı faz evin farklı bölümlerine dağıtılmış olabilir. alenktrikçi çağırıp baktır sen ona.


  • alperz  (30.09.17 19:24:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.