[]

Denizin ortasında boğularak ölenler, nasıl ölüyor ? Böyle tam anlatamadım

hiç tahayyül ettiğiniz oluyor mu ? Bu suriyeli mültecilerin botlarını batıran aksiyonlar geldi de aklıma; denizin ortasında botunuz batmış, can simidi bulduysanız geçirmişsiniz kafanıza ama denizin ortası yani orası; yan tarafta anneniz var mesela yüzme bilmiyor su yutuyor. Allah günahlarını affetsin hem de çok yutuyor.

böyle bi' çaresizlik var, boğulmamaya çalışıyorsunuz el ayak çırpıyorsunuz ama, yani sonuçta denizin de ortası; kara görünmüyor zaten yakınlarda. berbat bir duygu. gidecek yer yok, inanç yok, bi' tek çaresizlik var.

Aklıma sürekli şu ifade geliyor; ''eğer tanrı varsa onu affetmem için ayaklarıma kapanacak''

Nasıl ölüyor bu insanlar, yorulup beyin kendini kapatıyor mu, yoksa herşeyin farkında su yutarak nefessiz kalarak mı ?

 
Hayır. Ama mantıken 2.si doğru


  • jesterdvine  (30.09.17 16:57:22) 
İkinci şık. Bilinç açık oluyor su yutmaya baiiladığın ana dek. Büyük ihtimalle ilk birkaç derin nefeste de vücuda aldığın litrelerce suyu hissediyorsun.

Ancak içini rahatlatacak bir bilgi de var: Bugüne dek boğulup sonradan hayata söndürülmelerin ifadelerinde hep aynı şey geçiyor: “İlk başlarda feci korktum ve panikledim. Ancak sonlara doğru üstüne tarif edilemez bir huzur ve sakinlik çöktü.”

“Tranquil” kelimesini kullanıyorlar tam olarak. Google’da bakabilirsin.
  • sen git ben geliyorum  (30.09.17 16:58:36) 
Başladığın*
Döndürülenlerin*
Üstüme*

Mobil’deyim, edit’leyemiyorum. Compumaster sen ne tembel bir adam çıktın ya. Adam gibi mobil site yol. Bari parasını ver de yaptırt kendin kodlamayı beceremiyorsan.
  • sen git ben geliyorum  (30.09.17 17:01:12) 
suyun üstünde kalmak için çırpınmasan bile su içmeden en fazla 3-4 gün deniyor. denizin ortasında bu kadar da sürmeyecek, muhtemelen bitkin düşüp boğuluyorsundur.

filmi var bunu bu arada ama iyi film diyemem: www.imdb.com
  • celeron 300a  (30.09.17 17:02:45) 
Önce yön duygularını kaybediyorlar diye biliyorum. Yön duygusunu kaybetmek berbat bir şey. O yüzden olimpik sporcular, profesyonel sörfçüler bile boğulabiliyor. Yön duygunu kaybedince suyun altında ciğerlerine su gitmeye başlıyor. Bu, su yutmakla aynı şey değil. Suyu yutarsan su midene gider. Eğer su yüzüne çıkarsan öğürür ve suyu kusarsın ama akciğerine giden suyu o anda çıkarman mümkün değil. Solunum problemi başlayınca ölüm süreci de yavaş yavaş başlamış oluyor.


  • dissendium  (30.09.17 17:05:35) 
bildiğim kadarıyla iki ihtimal var:

- eğer su ciğerlere çekilmemiş, ciğerlerdeki hava tutuluyorsa bir süre sonra beyin oksijensiz kaldığı için baygınlık geçiriyor sonrasında kasların denetimi kaybeldiği için kişi doğal olarak nefes almaya çalışıyor ve ciğerlerine su doluyor.

- ikincisi de panikleyerek, hava tutamadan ciğerlere su çekip ölmek.

galiba ilki daha kabuledilebilir bir boğularak ölme şekli.
  • issiz karga  (30.09.17 19:08:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.