[]

Evde pilates-yoga yapmak zararlı mı?

Merhaba arkadaşlar,

Doktora gittim ve duruşumun bozuk olduğunu, böyle devam edersem erken fıtık gibi tehlikelerin beni beklediğini söyledi.

Yüzme ve Pilates eğitimi bulunduğum bölgede çok pahalı. Aylık 180 tl gibi rakamlardan bahsediyorlar. Öğrenciyim ve bu parayı veremem.

Daha önce pilates kursuna gitmiştim, çok da seviyorum. Evde devam ettirdiğim bir kaç hareket var. Acaba evde bi saatlik seanslara başlasam çok mu tehlikeli olur bilemiyorum.

Fizik tedaviye de yakında başlıyorum ama yeterli olacağından emin değilim.

Bir aylık özel ders alıp-paraya kıyıp-daha sonra kendim devam etmeyi de düşündüm. Ama bilemedim.

Teşekkürler.

 
Değil tabi neden zararlı olsun.


  • diffarentiationation  (30.09.17 13:34:14) 
Evde yapan bir dolu insan var. Pilates için youtube da bir kız var. Blogilates Cassey Ho

Ben ondan bakıp yapıyordum.
  • old possum  (30.09.17 13:39:14) 
merhaba.

uzun süredir yoga kursuna gidiyorum. gelenlerin bir çoğu senin gibi rahatsızlıkları olduğu için yoga yapıyorlar. ama yoga özelinde konuşacak olursam, kesinlikle evde de yapılabilecek bir şey. internette binlerce video var. tabiki kursta o ortamda herkesle birlikte yapmak çok daha iyi hissettiriyor o yüzden ben kursa devam ediyorum. ama evde de yapabilirsin.

başlangıç için belki birkaç derse gitmek iyi olabilir. gitmesen de olur ama gidersen bir fikrin olur en azından. bazen tanıtım dersleri oluyor. mesela istanbul ya da ankara'daysan cihangir yoga'nın ders başına 10 lira ücretli dersleri oluyor haftada 1-2 kere. onları takip edip birkaç tanesine katılsan sonra evde kendin devam edebilirsin.

yoga hakkında bizim öğretmenlerin de en sık söylediği şey şu. yoga'da doğru hareket diye bir şey yok. insanların kas yapıları farklı, kimisi çok esnek kimisi değil. dolayısıyla öne eğilmek gibi basit bir harekette bile kimisi dizlerini kırmadan ellerini yere değdiremezken, kimisi eğilip kafasını bacaklarının arasından geçiriyor. bu hareket özelinde konuşacak olursam, önemli olan elleri yere değdirmek ya da kafanı bacaklarının arasından geçirmeye çalışmak değil, vücudunun izin verdiği ölçüde kendini zorlaman ve kaslarını açman. eğer bir yoga hareketini yaparken bir yerlerinin açıldığını hissetmiyorsan biraz daha zorlayabilirsin kendini. hafif bir yanma hissi geldiğinde doğru hareketi yapıyorum diyebilirsin.

tehlike açısından da, evde yapmakla kursta yapmak arasında bir fark yok bence. kursta 30-40 kişilik sınıfta yapıyorsun, ters bir hareket yapsan hocanın bunu fark edip düzeltmesi ihtimali düşük.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (30.09.17 13:47:24) 
Yapılabiliyor. Benim de ufak bir sakatlığımdan dolayı doktor önermişti ama fizik tedavi doktorum hangi hareketi nasıl yapmam gerektiğini de uygulamalı göstermişti. Sonra aynı şekilde devam ettim.


  • jazzabel  (30.09.17 14:21:49) 
Duruş bozukluğunuz varsa önce core bölgesini güçlendiren pilates hareketlerini yapmanız ve birkaç ay sonra hareket çeşitliliğini artırmanız lazım. Her türlü yoga pozu hali hazırda zayıf bölgeleri olan birisi için İyi gelmeyebilir. Core pilates yoga vs diye aratıp öyle başlayın.


  • neferkitty  (30.09.17 14:32:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.