[]

dün hava durumu

dün tahminler ne diyordu, hava durumuna baktınız mıydı?
Bugüne yağmur diyor (kadıköy) ama dün de diyorsa, dün yağmadı, belki bugün de yağmaz dedim de.. Dün de yağış diyor muydu tahminler?



 
Ya hava durumu programlarını hep takip ederim bu ara hiç tutturamiyorlar, bir haftadır ne söyledilerse çıkmadı. Iki gün iyi yarın başlayacak diyorlar akşamına yağiyo falan. Ama Twitter da takip ettiğim bir amca var o hafta sonu için çok fena geliyor demiş bakalım.


  • pamuk helvalar cebe  (30.09.17 11:41:55) 
Yok dün saatlik olarak baktım yağmur göstermiyordu.


  • turk kizi  (30.09.17 11:47:37) 
Artık İstanbul için genel bir tahmin yapmak mümkün değil eğer mevsim kış değilse. Çok küçük bir bölgede oluşan hava akımı, o bölgede yağmur oluşturabiliyor. Çarşamba gecesi Boğaz hattını sel götürürken iç kısımlara damla düşmedi. Hatta bulut bile oluşmadı. O yüzden İstanbul'da yağmur var derken bu yağmurun nerelerde yağacağını ve nerelere ilerleyebileceğini sadece radar görüntülerini okumayı bilen insanlar anlayabiliyor. Anlatabilen olursa ne ala.

Bu hafta ise düşük sıcaklık tahminleri okunduğu için Marmara üzerinden çok geniş bir bulutlanma var. Bu da noktasal sıcaklık değişimini değil bölgesel değişimi gösteriyor. Dolayısıyla yağmur yağarsa İstanbul'un büyük bir bölümüne yağacaktır. Bu sabah vardı yağış. Radarda görünen bulutlarda ise çok miktarda yağış gözüküyor. Yani tahminleri göz önünde bulundurmakta fayda var. Bugün yarın her yerde olmasa da yüzen insanlar görme şansımız var :)

Saatlik olarak uygulamaya bakmak her zaman doğru sonuçları vermez. Yağmur bulutunun bölgenizde olacağı saati görebilirsiniz ama o saatte yağmur yağdıracağını bilemezsiniz. Yukarıdaki hava şartlarının durumuna bağlı olarak geldiği gibi de yağabilir, yarım saat sonra da yağabilir. Kısmet hep. Yer yüzündeki sıcaklığı biraz daha yükseltmeyi başarırsak Florida sahillerinin ön izlemesini yaşayacağımız günleri de göreceğiz. Neyse ki okyanusumuz yok.

En iyisi Meteoroloji sitesinden hareketli radar görüntülerine bakın, bulutlar hangi bölge üzerinde seyrediyorsa oralara göre önleminizi alın.
  • desdenova34  (30.09.17 12:02:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.