[]

El yazısı challenge

Daha önce berbat bir el yazım olduğunu anlatmıştım; şimdi 1 sayfa yazı yazdım ve kolum çok fazla ağrımaya başladı, zaten yazı da gittikçe bozulmaya başladı. (ilk sayfa hep en güzel yazım olmuştu oysaki)

ben bu yazıyı yazarken refleksi olarak s harfini mesela 2 aşamada yazıyorum, önce alt kısmını sonra üst kıvrımını ekliyorum falan. yada u harfi yerine ı harfine benzer bir çizgi çekiyorum gibi gibi. Bunları bu saatten sonra düzeltebilir miyim, yahut nelere dikkat etmeliyim gibi yoruma açık bir soru soruyorum.

Dileyen oğlum onu bırak, daha kötüsü var diyip kendi el yazısını da paylaşabilir. kimsenin davranışlarına karışacak değiliz, herkes kendinden mesul.

 
Bu özenerek yazılmış hali mi, yoksa normal/sıradan yazılmış hali mi bilmiyorum ama kabus gibi değil. Her dönem 150'ye yakın öğrencim oluyor, ne hiyeroglifler ne Nazca çizgileri inceliyorum. Birinin yazısı Tayland alfabesi gibiydi mesela. Bazen 4-5 kişi birleşip "Ne yazmış olabilir, yazar burada kime seslenmiş" diye zaman harcamamız gerekebiliyor. Buradaki güzel bir yazı değil elbette, hani yazıları iyi-kötü diye bölsem bunu iyi kısma yerleştirmezdim sanırım ama kötü kısımda da diplerde olmazdı ama diyorsanız ki "Çok özendim, böyle oldu", o farklı bir durum. Yoksa, bu yazı gayet okunaklı bir yazı, sadece tipi kaymış biraz.

"Hızlı yazıyorum, aceleye geliyor" gibi durumlardan önce fiziksel birtakım şeyler olabilir. Kötü yazı ile ilgili çocukluğunuzdan beri disgra yaşamış olabilir misiniz? Zor okuma disleksi, yazma zorluğu da disgrafi oluyor. Disgrafinin de dereceleri var. Hiç yazamama, harfleri yazarken zorlanma, harfleri yazarken karıştırma, vb. Belki hafif dereceli bir disgrafi olabilir. Bir de kasların gelişmesi ile ilgili olabilir. Örneğin, çocuklar belirli yaşlardan önce taşırarak boyarlar. Taşırmadan boyama bir yaştan sonra yapılabilir. Orada o taşırmamayı sağlayan şey birtakım kasların gelişmesi ile ilgili. Adını unuttum o kasların ama sadece parmak kası değildi sadece, yine de prmak kasları önemli bir kısımdı. Yani, parmaklarınızla cevizleri göçürüyorsunuzdur ama düzgün yazamayabilirsiniz. O kasları geliştirmek gerekebilir belki. İnce motor beceriniz çok olmayabilir. Bu genelde çocukken gelişiyor ama müzik/resim yeteneği gbi. Çok çok gelişeni oluyor, daha az gelişeni oluyor. Bu yazı ile motor yeteneklerde sorun yoktur bence ama olabilir de.

Bunu geliştiren dersler, "youtube tutorial"lar var bol bol, belki işe yarar.
  • aychovsky  (29.09.17 18:08:30 ~ 18:09:49) 
siz bu yazıya kötü diyorsanız, beni ayağı kırılan yarış atı gibi vurabilirsiniz.


  • mayday  (29.09.17 19:12:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.