[]

Hukuki süreç nasıl işler? Yardımcı olabilecek avukat?

Merhaba,

Olabildiğince özet geçmeye çalışacağım.
Gerekli görülmesi halinde, ilgili kişilere özel mesaj yoluyla detay verebilirim.

Kardeşimin eski eşinin elinde bana ait mahrem görüntüler var.
Dün, aileme elinde görüntüler olduğunu ve yollayacağını söylemiş.
Yollamamış.
Henüz.
Ancak bildiğim kadarıyla elinde bu tip bir kaydı bile tutması suç teşkil ederken, üzerine bir de tehdit/şantaj durumu var ki, elimizde buna dair delil yok.
Çünkü bunu hiçbir zaman telefon/sms/kamera kaydı olan bir ortamda değil, ev-işyerindeki odası gibi nispeten özel sayılabilecek yerlerde "sözlü" olarak yapıyor.

Dün araştırdığım kadarıyla TCK 134/135/136.maddeleri kapsamında bu yaptığı suç.
Eşim de birkaç avukatla görüştüğü zaman en az 5 yıl hapis cezasına çarptırılacağını, ceza avukatının bakması gerektiğini, dava açılır açılmaz ilgili kişinin tüm telefon/tablet/dizüstü bilgisayar gibi elektronik cihazlarının incelemeye alınacağını söylemiş.

Not: Elinde görüntüler olan kişi daha önce psikolojik tedavi görmüş, bipolar bozukluk teşhisi konmuş, üstüne üstlük ayrıca kör cahil diyebileceğim kadar sağlıklı düşünme yetisini kaybetmiş, atacağı adımın sonuçlarını düşünmeyen bir kişi.
Dava açıldığını öğrenir öğrenmez kapıma gelip bana ya da yakınlarıma zarar verme riski var. Bununla ilgili olarak koruma talebi hangi hallerde yapılırı araştırdığımda ölüm tehdidi, yaralama vb somut veriler olması gerektiğini görüyorum.

Nereden başlamam gerekir, nasıl bir adım atmam gerekir yardımcı olabilirseniz minnettar olurum.

 
1- nereden baslamak gerekir? haliyle isin ehli bir avukat tutmaniz lazim. buradan sunu yap bunu yap demekle olmaz. normalde savciliga gidip suc duyurusunda bulunmalisiniz ancak bahsettiginiz kisi normal degil, sizin psikolojiniz normal degil, avukat degilsiniz. isi bilen biri sureci takip etmeli. eger paraniz yoksa, baro, bunu belgelemeniz karsiliginda size ucretsiz avukat saglayabiliyor.
2 - koruma talebi ne yazik ki ulkemizde oyle kolay kolay karsilik bulmuyor. acik ve yakin tehditte bile kadinlarin koruma talebi geri cevriliyorken/sonuca baglanmiyorken ben sizin pozitif bir sonuc alabileceginizi dusunmuyorum ancak elbette deneyin.

  • kassiopeia  (29.09.17 15:20:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.