[]

alkollü araç kullanmayı engelleyecek bir teknoloji olabilir mi

alkollü kullanma diyen masum arkadaşlar çıkabilir biliyorum. ama biliyorsunuz işte insanoğlu inatla bazı şeyleri yapıyor. hız yapma, yaparsan ölebilirsin dedikçe hız yapıyoruz.

kemeri takmadığın zaman zırıl zırıl öten araba teknolojisi bunun için bir şeyler yapabilir mi? var mı fikri olan?


param yok, olmadığı için arabam da yok, alkol zaten kullanmıyorum. eğer buradan bana laf söyleyecek arkadaş çıkar diye baştan belirteyim.

 
buna benzer bir şey ürettiler ama devamı gelmedi sistem şu şekilde çalışıyordu
araçta alkol alan birisi varsa araç içindeki hava dolaştıkça sensörlerden içeride alkollü nefes alıp veren var mı yokmu algılıyordu ama sorun sürücü alkolsüz diğerleri alkollü ise gene ikaz ötüyordu sanırsam bunu çözemediler.

  • basond  (29.09.17 01:08:23) 
Araca alkolmetre koyup promil çıkmazsa kontak çalışır. Çıkarsa marş basmaz.

Sağda solda abi alkol yoksa şuna bi üfle de gideyim diyenler türeyebilir.

Evet imkansız.
  • eeb  (29.09.17 01:09:19) 
@eeb ben de onu başta düşündüm ama dakikasında bugunu buldum, imkansız yani o.

@basond'un söylediği fikir aslında güzel ama o da yolcular alkollü olursa olmaz. bu da onun bugu oluyor.
  • blue eyes white dragon  (29.09.17 01:11:35) 
yakın gelecekte otonom araçlarla bunlar tamamen çözülecek diye düşünüyorum.


  • emrefb1907  (29.09.17 01:15:26) 
şehirler arası otobüslerde @eeb'in bahsettiği şey var. bildiğimiz alkolmetre gibi çalışıyor. verilen nefeste alkol varsa motor çalışmıyor.


  • false pretension  (29.09.17 02:32:56) 
ya kardeşim bu arabayı kafayla süremezsin diyecek kadar gelişmiş bir araba yapılmış ise zaten otomatik pilota alır götürür o aracı, insana gerek yok, al eline çift buzlu bir bardak viski ve geç arkaya bak keyfine.


  • purple rain  (29.09.17 04:18:19) 
Kaza yapmasa bile yakaladığında 5 yıl hapse at 100 bin lirasını al önlenir işte.


  • 000000  (29.09.17 12:27:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.