[]

Instagram'daki benim beğenmediğim beğenilerim?

Şans eseri fark ettim ki uzunca bir süredir sikko sikko hesapların bir sürü farklı gönderisini beğenmişim.

Sadece tarayıcıda çıkan izin verilen uygulamalar menüsünde hiçbir şey gözükmüyor. Şifremi de değiştirdim yakın zamanda ama bugün bile kaç gönderi beğenmişim.

Şifreyi tekrar değiştirdim ama nasıl olduğunu cidden merak ediyorum. Başka ne yapabilirim? Hesapları engellemekten gına geldi.

 
instagram'a eklenti olarak yüklediğin programları silebilirsin. ben de fark etmiştim alakasız şeyleri fark etmeye başladığımın - flipagram'ı falan kaldırınca ortadan yok oldu gibi geldi ama tam olarak emin değilim. bir de instagram hesabını linkleyebileceğin programların tümünde de aynı olay meydana gelebilir mantıken.

bu arada geçen gün yeni bi' instagram açtım, orada da üç beş dövmeciyi ekledim kadıköy'de çalışan. daha sonra farklı dövmecilerin fotoğraflarımı beğenmeye başladığını fark ettim. vedat milör'ü takip etmeye başladığımda yine bi' şarap tadımcının fotoğraflarımı beğenmeye başladığını gördüm. dövmecilerden birine mesaj attığımda xxx (etik bulmadığım bir uygulama, reklamını yapmayacağım) deyü bir program geliştirdiğini söyledi arkadaşının. benim anladığım bu program takipçilerine erişiyor ve en çok paylaşılan hashtagleri gözlemleyip hedeflenen kitleye odaklanıyor, ya da #kadıköy - #taksim civarı bilgilere ve etrafa like gönderiyor.

gittikçe garipleşiyor ve bayağılaşıyor bu uygulama.

edit: bi' malware de kurabilirsin telefonuna ve bilgisayarına. üstteki adımları senin haberin olmadan işleme sokmak daha kolay aslında.
  • bilinmez bir yazar  (29.09.17 00:21:53 ~ 00:24:03) 
Şifremi değiştirince "şimdilik" otomatik beğenmeler son buldu.

Başına gelen olursa diye yazayım.
  • chicha  (04.10.17 18:39:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.