[]

intihar için süre vermek

şu tarihe kadar hayatım düzelmezse intihar edicem diye düşünmek ne kadar ciddidir intihara giden yolda?

Şu açıdan soruyorum, hani buna hazırlananlar hazırlık yaparmış, çok mutlu gözükürlermiş vb...


 
oldukça ciddi olabilir, tedavi şart.


  • diffarentiationation  (28.09.17 22:42:37) 
bence bunu başkasına açık açık söyleyen biri ciddi değildir.


  • ghilleinthemist  (28.09.17 22:43:20) 
ben hiç intihar etme kararı aldığı için mutlu görünen kimseyi görmedim duymadım, apatik hale gelen çok kişi gördüm ama.

konuyla ilintili; intiharı tehdit amacı gütmeksizin dillendiren kişilere lütfen yardım ediniz, elinizden geliyorsa destek olunuz.
  • evde liyakat kalmamis  (28.09.17 22:49:26) 
intihar edenlerin %90'u sessiz falan yapmıyor bu işi. Yakınları hep aynı şeyi diyor söylemişti ama inanmamıştık falan filan. Psikolojiye göre intiharı dillendiren biri her zaman ciddiye alınmalıdır. Aksini savunmak cahilliktir.


  • imelih  (28.09.17 22:54:12) 
kaç tane intihar eden tanıdınız da ciddi olan sessiz ve asilce yapar tarzı tırışka laflar ediyorsunuz.


  • antikadimag  (28.09.17 22:55:24) 
Intihar eden bir tane tanidigim var. intihar etmeden once bana ve etrafina soylemisti. Intihar edecegini soylediginde sadece lafin gelisi olarak soyluyor saniyordum ve konusarak ikna edebildigimi dusunmustum. Isin asli, gercekten de edecegine inanmamistik.
Cevap olarak; dusunmek de dillendirmek de saglikli durumlar degil. En kisa zamanda yardim alinmali.

  • boyalı kuş  (28.09.17 23:53:35) 
intihar hiçbir zaman hafife alınacak bir şey değil, "intihar edecek olan sessiz gider" diyen liselilere bakma. böyle düşünen bir kişi intihar etmeyi düşünüyor olsa bile belli ki hala bir umut taşıyor. yapılması gereken onu beslemek ve tekrar normal hayata döndürmeye çalışmak. şu durumda intihar etmeye kararlı görünmüyor ama dediğim gibi, "intihar edeceğim" diyen biri her zaman ciddiye alınmalı.

kendim yaşadığım için söylüyorum, beni benzer bir durumdan bu söylediğimi yapan insanlar kurtardı. yoksa intihar etmiş olacaktım gerçekten. bu işin şakası yok. manevi destek çok çok önemli. intihar edenlere de öyle bir gözle bakıyorlar ki... eminim bu konuda bilimsel çalışmalar zaten vardır, intiharların çoğu önlenebilir şeyler. bundan 5 sene önce kendimi öldürmek için uğraşıyordum, şu an o zamanları düşündükçe kahroluyorum, "lan ölseydim şimdi çay içemezdim amk" diyorum.

durum dışarıdan nasıl görünüyor olursa olsun, lütfen intihar etmek istediğini söyleyen birine, kendisini seviyorsanız, destek olun. hatta profesyonel destek alması için yönlendirin. intihar etmek kolay değil ama sanıldığı kadar zor da değil. bu fikri kafasına yerleştirmiş biri üç bira içip duygu yoğunluğuna kapılınca bile her şeyi bitirecek cesareti bulabilir.

ha sürekli intihar edeceğini söylüyordur ama hiçbir şey yapmıyordur, o zaman yine yanında olun çünkü belli ki bir şekilde ilgiye ve sevgiye ihtiyacı var. yetişkin bir insan "intihar etçem yea" liseliliği yapıyorsa yine bir problem vardır. intihar etmeyecek olması, işlerin yolunda olduğu veya bu kişinin uzun vadede gerçekten de intihar etmeyi düşünecek hale gelmeyeceği anlamına gelmiyor.
  • der meister  (28.09.17 23:59:48) 
Bugun redditte bu konuda bir ama vardi. Mobildeyim, linki bulup paylasamiyorum. Basligi soyle: "My planned suicide date was yesterday, but i obviously didn't follow through. Ama."


  • ganbatte  (29.09.17 01:07:43) 
gecen ay sevilen bir arkadasimiz intihar etti.

isinden ayrilmis, saclarini degistirmis; son gunlerde oldukca iyi gorunuyor, soranlara turkiye'den cikmaya hazirlandigini soyluyormus.

o oldukten sonra insanlar fb'da gecen yaz yazdigi intiharla alakali bir mesaji tekrar postalamis, filan... karar vermisti, herkesle vedalasiyordu, diyorlar.

maalesef arkasindan baska tesebbusler de geldi. intihar pis mesele. tedavi almak lazim. git domates yetistir, kariyerini terk et; niye intihar ediyorsun?
  • e haliyle  (29.09.17 01:55:30) 
Bunu ben de düşünmüştüm hatta o tarihe yaklaşıyorum ama artık öyle bir düşüncem yok. Kimseye söylemedim ama sadece kafamda karar vermiştim.
Mutlu gözükme çabası intihar fikrini başkaları anlamasın da rahatça planımı gerçekleştireyim ya da insanlar beni iyi hatırlasın gibi bir düşünce sebebiyle olabilir.

  • uyusam iyi olur  (29.09.17 02:52:21) 
Türk Psikiyatri Derneği'nin intiharla ilgili bir yazısında okumuştum. intiharı planlayan, planladığını söyleyen kişilerin ciddiye alınması ve yardım edilmesi gerektiğini söylüyorlar. İlgi çekmek için intihar edicem diyen ergenlik çağındaki bireyin bunu yapmayacağından emin olsan bile bu sese kulak vermek gerekiyormuş.


  • kulakligin calismayan teki  (29.09.17 11:45:06) 
şu intihar ile ilgili sorularda hemen en önden "intihar edecek adam lafını yapmaz bi kere taaam mııaa, intaar edecek adam sessiz sedasız eder, intihar edecek adam bunu dillendirmez" şeklinde ahkam kesen cahillerin ortaya çıkması her defasında şart mı anlamıyorum.

oysa yapılan çalışmalar bu konuda istatistikler tam tersini söylüyor. intihar edenlerin büyük çoğunluğu bunu öncesinde defalarca bile dile getiriyorlar. "intihar eden adam sessiz eder" ezberi nerden çıktı nerde öğretiyorlar size bunu abi ne zaman intihar konusu açılsa damlıyorsunuz aynı ezber cahil cümleler ile.
  • rotten head  (29.09.17 12:20:35 ~ 12:21:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.