[]

Ne yapıcaz böyle?

dünkü zam açıklamaları,
mazotun 13 krş artması (daha geçen haftalarda dolar bile en dip seviyeyi görmüşken artmış olması),
yaz saati uygulamasının danıştay falan sallanmadan devam etmesi (yalandan tasarruf da edildiği gösterilerek),
ygs nin bir anda isteyenden başka kimsenin haberi olmadan kaldırılma kararı,
yök'ün üniversite sınavında değişiklik olmayacak açıklamasının akabinde üniversite sınavını da değiştireceğiz açıklaması,
milleti enayi yerine koyan açıklamalar...
aslında avantaj olarak gösterilen mtv zammı, istersek 82 musul 83 kerkük, barzani de bizi kandırmış...

bunlar daha 1 haftalık gündem başlıkları...

ya okumayayım diyorum ama bi şekilde karşılaşıyorum. bilince de içim içimi yiyor ulan yeter be diyemiyoruz diye.

napıcaz böyle gençler?

 
zamaninda demokrasi getirecek, askeri vesayeti kaldiracak diye akp'yi destekleyen orrrrrrrrrrospu cocugu liberalimsi, ikinci cumhuriyetcilere sormak gerek bunu ama yarisi hapiste, yarisi yurtdisinda surgunde.


  • baldur2  (28.09.17 16:47:19 ~ 16:47:27) 
koycan götüne gidecek, sen yaşamana bak, gebersin millet amk. ben kendi huzurlu çemberimi oluşturdum sevdiğim insanlardan, çıkıp takılıyorum, içiyorum, sıçıyorum. gündemi takip etmiyorum. kim kimi koparıyor kendi payının amk


  • aradaki uzaklik  (28.09.17 16:48:02) 
@aradaki uzaklık adlı arkadaş katılıyorum ben de. baktığım zaman bu düzeni değişterecek bir çözüm üretemiyorum. çözümü olan arkadaşların çözümleri mantıklı gelmiyor. yeterli destek ve katılım olmadığı için halk olarak çözüme gidilemiyor.

bu sefer çok düşününce olan bitenin üstüne bir de kendimi yıpratmış oluyorum. onun için pek düşünmüyorum. bunlar artık haberlerde falan bile doğru düzgün çıkmıyor. biri balkondan atlamış , kedi arabanın kaputuna sıkışmış kurtarmışlar gibi saçma haberler veriliyor artık.

onun dışında motosikletim var ve %40 mtv durumu benzine gelen zam ülkemizde motor fiyatlarına çılgın zamlar gelmesi bunlar beni yakından etkiliyor. at gibi çalış eşek gibi yaşa durumu var ülkemizde.

onun için hedef B ise hep A seviyesini çıkmak lazım çünkü türkiyede A seviyesinde B yi yaşarsın ya da C yi yaşarsın. standartlar kötü. bizler iyi yerlere gelip kaliteli yaşamalıyız ve yardıma ihtiyacı olanlara destek olucak güçte olmalıyız.
  • Caaannn  (28.09.17 16:54:44) 
ben de üstteki arkadaşlarla aynı fikirdeyim. vasıflı, eğitimli, meslek sahibiyim. iktidar destekçisi işçi sınıfı sikilsin, götlerinde don kalmasın umrumda değil. ben bi şekilde hayatımı idame ettiririm.


  • japon askeri  (28.09.17 17:12:59) 
Ben de yukaridaki arkadaslar gibi comfort zone olursturmustum ama bir yerlerden hepimizi etkiliyor. Ornegin tatil yapamiyoruz bir sure sonra ya da istedigimiz ayakkabiyi alamiyoruz cunku maasimiz gunden gune eriyor, ekonomi cok kotu durumda.

Disarida cikabilecegim yerler gittikce azaliyor cunku bir yandan barlar kapaniyor bir yandan onlarin zihniyeti, olusturulan her yeni bolgeye akin ediyor. Birkac bar olan yerde iki hafta sonra 5 tane nargile cafe goruyoruz, kadinlara mal mal bakan dar gomlegi yariya kadar acik yarisi kesilmis gogus killi adamlar uruyor.

Akilli gordugun ancak yukarida Baldur'un dedigi kisiler onlarin zihniyetinden farkliymis gibi gorunse de o zihniyeti destekleyen aciklamalar yapiyor. Yok kadinlar bara gidebilmeliymis ama yine de yanlarinda erkek arkadaslari olmaliymis, igrenc irkci espiriler, herkesin agzinda su ibne bu ibne iftiralari... butun bu gelismeler bir yerden sonra hepimizi etkiliyor cunku normallik degisen bir kavram. Bizim icin normal olan seyler gericilerin istedigi yone gidiyor. Alternatif bir Turkiye'de normal olan 90'li yillarda Hulya Avsar'in Ricky Martin'in poposunu ellemesi ya da Olacak O Kadar'da siyasetcilerin elestirilebilmesiydi.
  • Traveller  (28.09.17 17:23:08) 
Ben kaçmanın yollarını arıyorum yurt dışına öyle çember member beni kurtarmıyor iki çocuk var


  • steward  (28.09.17 19:46:44) 
hazırlığa yeni başlıyorum ve halihazırda beş sene kaybettim. normal şartlarda yurtdışına çıkabilmek için geçerli hiçbir sebebim, meziyetim vs. yok. o yüzden ben "yeni türkiye" fikrini kabullenip yarı aç yarı tok dört sene sebat edip bölümümü mümkün olan en iyi şekilde bitirmeye bakacağım. şu an bunları düşünmek için erken tabii ki ama yurtdışında hem kendisi hem eşi akademisyen olan bir abim var (öz değil ama öz olsa bu kadar ilgilenmezdi muhtemelen), sağolsun çok ilgileniyor benimle. o motive etti bayağı, "allahını seviyosan şu lisansı bitir, şunu yapsan zaten yüksek için buraya aldırırız seni ama okumuyosun ki eşşoleşşek. önün açık, artık sadece derslerine bak, günü geldiğinde her şey daha iyi olacak" dedi falan. acayip mutlu oldum. 2002'den beri yaşıyorum ve ölmedim, 2022'ye kadar da ölmem herhalde. sonra yurtdışına çıkamıyosam kafama falan sıkarım zaten daha uğraşamam.


  • der meister  (28.09.17 19:51:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.