[]

İzmir izban sorusu

Aliağa - cumaovası hattında hala menemende aktarma yapmak gerekiyor mu, sanırım hem aktarmalı hem doğrudan seferler varmış, bunların saatlerini nasıl öğrenebilirim hangisi aktarmalı hangisi doğrudan

Derdim hatundere'den esbaş'a doğrudan, menemen aktarmasız gidebilmek :)

İkincisi, hangi izmir ulaşım uygulamasını kullanıyorsunuz

 
birincisi için söylüyorum, vagonların önünde yazıyor zaten. mesela alsancaktan bindiğimi varsayın, menemen veya aliağa yazıyor. menemen yazana binsersem aktarma oluyor, aliağa yazana binersem olmuyor. istasyonlarda gelen treni gösteren elektronik panolarda da aynı şekilde farklı isimlerle yazıyor gelen treni. gibi gibi. başka türlü bir aktarmaya hiç denk gelmedim ben.

ikincisi, izmir büyükşehir belediyesinin app'ini kullanıyorum yıllardır. bu appteki ulaşım menüsünün üstüne tanımıyorum. hep yaklaşan otobüs veya izban saatine göre çıkıyorum evden, 4-5 yıldır 2-3 defa belki aksamıştır ordaki saatlere göre. durakta bekleme derdide yaşamıyorum böylece. aktarmalarımda çok pratik ve beklemesiz oluyor.

edit: evin ve işin ordaki durak numaralarınıda durakların yan tarafındaki mavi etiketlerden öğrendim (ki yakınımdaki duraklar seçeneğindende bulabiliyorsunuz ayrıca uygulamadan). birde izmirimkartlarınızı kaydedebiliyorsunuz bu uygulamaya, bakiyenizi falan hep kontrol edebiliyorsunuz.
  • Phoebe  (28.09.17 14:41:46 ~ 14:46:07) 
@phoebe öncelikle yanıtın için teşekküler :)

Vagonların önünde yazıyor fakat keşke perona kadar varmadan izmirbüyükşehir in uygulamasında sefer saatlerinde aktarmalı/aktarmasız olanı belirtseler :)

Aslında büyükşehir in uygulamasında bazı saatlere kırmızı bant çekerek birşeyi vurgulamışlar fakat bu aktarmasız olanları mı işaret ediyor yoksa başka birşeyi mi güvenemedim, sen de uygulamaya bi göz atabilir misin, belki anlamlandırabilirsin ben çözemedim o kırmızı bantları :)
  • freebird5406_2  (28.09.17 14:49:30) 
Bunun gibi örneğin
i.hizliresim.com

Mobilim editleyemedim
  • freebird5406_2  (28.09.17 14:57:06) 
kırmızı bantlar, senin baktığın saate en yakın saatteki treni gösteriyor. en kısa zamanda gelecek olan bu anlamında yani.

ya izbanın sayfasında bir telefon numarası var, birkaç defa bilgi aldım ben. en garantisi aktarmayı oraya sormak çünkü ben çok çok uzun zamandır foça tarafından izbanla gelirsem menemende aktarmaya denk gelmedim hiç. tersi istikamette denk geldim ama izmir istikametinde denk gelmedim, arayıp bilgi almakta fayda var. hatta buraya yazarsan bende öğrenmiş olurum :).
  • Phoebe  (28.09.17 15:37:11) 
izmir için hiçbir uygulama kullanmıyorum, çünkü bir sefer bile zamanında gelen otobüs görmedim. kafama göre çıkıyorum artık.


  • nice tnetennba  (28.09.17 16:42:00) 
Uygulamada aktarmaların olmasını mail ile iletebilirsin belediye veya eshota. Güzel ve kullanışlı bir fikir bence. Ben gönderdiğim bu tarz maillerden sonuç alıyorum genellikle.


  • Phoebe  (28.09.17 22:35:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.