[]

yeni işe başlama stresi

sosyal fobim olduğunu baştan belirteyim (psikiyatri teşhisi, kendim uydurmadım). herkes yeni bir işe başlarken stres olur, bunu biliyorum ama muhtemelen ben şu an bunu 2 kat hissediyorum sosyal fobimden dolayı.

şöyle oldu: yaklaşık 1 senedir bir reklam ajansında çalışıyorum. sonra buraya göre çok iyi bir yere başvuru yaptım. 2 yüz yüze ve 1 telefon görüşmesinden sonra teklif aldım. aldığım teklif, şu an çalıştığım yere göre çok iyi. zaten onlar da beni çıkarmayı düşünüyordu, biliyorum. zaten çalıştığım yerde mutsuzdum. dolayısıyla hem bu sebeplerden hem de şartları nedeniyle gözünüz kapalı teklif edersiniz zaten. ben de öyle yaptım

ekim'de başlayacağım oraya. ama acayip geriliyorum. kalabalık bir ajans orası (şu an 13-14 kişilik bir ofisteyim). yeni insanlar, yeni müşteriler, daha büyük markalar. yapabilecek miyim bilmiyorum. kendime güvenim yok. ama onlar için çalıştığım çalışmayı beğendiler, görüşmelerde tahmin ettiğim kadar sıçmamışım ki beni işe aldılar diye düşünüyorum; böyle düşününce de biraz kendime güvenim yerine geliyor. ama gene de çok gerginim. bunu üstümden nasıl atacağım? :/

çevremdeki herkes benim için çok mutlu, seviniyor. ama ben tadını çıkaramıyorum stresten.

 
yeni işe başlarken bu kaygılar çok doğal ama tabi bazılarımızı bunu çok daha yoğun hissediyor. benim tavsiyem psikaytristinle görüşüp ek desteğe ihtiyacın olup olmadığını görmen. Bazen istemesek de en sağlıklı çözüm ilaç oluyor, kendine işkence etme bir profesyonelle görüş derim.

Ayrıca şimdiden başarılar yeni işinde.
  • yonge and bloor  (28.09.17 12:09:50) 
sosyal fobin olsun olmasın, yeni işe başlamadan önce bunları hissedersin zaten. dediğin gibi sen biraz daha yoğun hissediyor olabilirsin ama temelde herkes stres olur. gerginliğimi atmalıyım diye kasma. işe bir git, ilk gününü bol stresle tamamla. alt tarafı 8 saatin kötü geçecek yani. en kötüsü ilk gündür. sonrası çok daha kolay gelecek.

yeni işyeri, yeni bir hayat demek bence. kendini burada diğer insanlara nasıl gösterirsen sonunda öyle biri olursun. sosyal fobisi olan biri olarak bunu yenmen için iyi bir fırsat bence. tedirgin değil, daha özgüvenli biri olarak davranmayı dene ilk hafta. (tabi öyle biri olmak istiyorsan.) başarısız olsan da ilk haftanın stresi derler.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (28.09.17 13:22:44) 
benzer durumu yaşadım, işyerine ve insanlara alışmam 1,5 ayımı aldı ama sonrasında hem iyi bir şirkette, hem de sevdiğim insanlarla çalışmak beni çok mutlu ediyor. Geriye bakınca neden o kadar stres yapmışım diyorum. Mümkünse bu süre içinde terapilerinize her hafta düzenli olarak gidin, kesinlikle bırakmayın. Kendinizi eve kapamayın, rahat olduğunuz insanlarla sosyalleşin ve sf'nin de tedavisi olduğunu bilerek üzerine eğilin. İş kısmı zaten yoluna girecek, hayırlı olsun.


  • kaset  (29.09.17 12:41:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.