[]

2. El 4x4 araç sorusu - Jeep Compass

60.000tl civarına dizel 4x4 2. el araç bakıyorum aylardır. maksimum 7-8 litre karma yakması gerekiyor aracın, yakıt fiyartları malum.

Neredeyse bütün kapılar Duster'a çıkıyor fakat aracın güvenliğinden endişe ettiğim için bir türlü içime sinmiyor. Buna karşın Jeep almak mantıksız mıdır? Yakıt konusu yine ideal seviyelerde fakat servisi vs çok can yakar mı? Yorumlarsanız sevinirim.

Link: www.sahibinden.com

 
Vergisi, yakıtı çok olur gibi. Pek anlamam araç, motor işinden ama motor 2bin.


  • secrexv2  (28.09.17 02:38:06) 
servis ve tamirat masrafı çok olur jeep'in... bu kısıtlara uyan diğer araçlar: 2009-10 arası kia'lar ve captiva.


  • 507  (28.09.17 02:53:16 ~ 02:53:42) 
işim gereği araziye çıkıyorum ve sürekli 4x4 araç kiralamak durumundayım. Nerede kullanacağın önemli. ben direk arazide kullandığım için L200 tarzı pick-up'lar oldukça işimi görüyorlar. bunlar içinde en iyi araziye sahip olanı tartışmasız ford-ranger ancak çok yakar.peşine toyota-hilux, ısuzu-dmax ve mitsubishi-L200 gelir. fiyat-performans-yakıt anlamında en ideali l200'dür.
binek anlamda alacaksan eğer duster'dan uzak dur, zira kendileri yeni ve pahalı toros-broadway konsepti köy araçlarıdır. Düz arazide duster ile çalıştım sorun da çıkarmadı ama dediğim gibi bildiğin köy ya da şantiye arabası, konfor ve iç malzeme yerlerde.
SUV tarzı araç soruyorsan eğer yeni suzuki vitaralar tavsiye ediliyor ancak 100.000 TL civarında. nissan x-trail'lerin iyi olduğu söylenir.
bununla birlikte bakmakta olduğun araç iyi ama bakım masrafları can yakıyor.
son olarak captiva tarzından uzak dur bence ;)
  • pccopath  (28.09.17 02:54:23) 
Bu arac 7-8 litrenin uzerinde yakar diye dusunuyorum.forumlardan goruslere bak,gercek degerlerini ogren.standart verilerine bakma sadece.birde bunlar genelde resmi gelmedi.parca vs biraz pahali seyredebilir.

Bende bir haftadir aracim tamirde oldugu icin duster kullaniyorum.6 litre yakiyor.baska bir ozelligi yok.sade,duz,cok detay yok.ne kadar az detay o kadar az sikinti.
  • duptıs  (28.09.17 02:58:16) 
yeni kasa renegade almaya bak, gerçi onlar daha pahalı ama fiat platformu var daha yaygın servis ağı falan.


  • drystedb efficacious  (28.09.17 03:07:42) 
Jeep markasinin yüz karası olan bir arac. Yakit tuketimi 15-16 litrelerdedir. Ayrica duster bundan guvenlidir. Devrilme gibi kötü bir huya sahiptir. Zaten arastirirsaniz ncap de olan basarisizligini gorursunuz.


  • goodman  (28.09.17 03:07:49) 
duster'in ncap'i 3 yildiz. yuruyen tabut bir nevi. yukaridaki tanim dogru bir nevi reno toros.

compass iyi bir tercih degil, captiva artik yenisi olmadigi icin yavas yavas siliniyor.

mitsubishi outlander, subaru serisi, suzuki vitara, nissan xtrail iyi alternatifler. belki eski honda crv de olabilir.
  • cedex  (28.09.17 08:40:53) 
Renegade ve compass kullandım ikisi de birbirinden berbat araçlar.


  • pazar gunu seni kilisede goremedim john  (28.09.17 12:53:33) 
Araziye girilecekse o bütçeyle jeep markasını düşünüyorsanız, temiz kj kasa cherokee alınır ama o da 10litreden aşağı yakmaz ve modeli daha düşük olur. Ama arazi performansı diğerlerinden katbekat üstündür.


  • reactionic  (28.09.17 13:06:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.