[]

trekking dağ yürüyüşü

bu işlere başlamak istiyorum ama asosyal biriyim. kuluplere katılmak istemiyorum.
tek başına bu işlere girişilir mi? yoksa dağda kurda kuşa yem mi olurum?



 
Tek başına girişilmez, net. Kulüplere katıl.

Edit: Sen burada gidilir diyenlere bakma. Kaç senelik tecrübem var. Grup oldukları halde kaybolup, helikopterle kurtarılmak zorunda kalan, kayıp düşüp sakatlanan, hatta maalesef hayatını kaybeden insanlar tanıdım. Dağı da bırak, denizde zıpkın yaparken "tek başına" olduğu için hayatını kaybetti çok yakın bir arkadaşım. Suyun sadece 1 mt altında sığ su bayılması yaşadığı anda yanında onu çıkarabilecek biri olsaydı şu an yaşıyor olacaktı.
Bir sisin inmesine, bir fırtına çıkmasına bağlı, ne olduğunu anlamadan yaşam savaşı verir pozisyona gelebilirsin. Prof dağcılar için bile tek başına faaliyet yapmak ayrı bir challenge iken daha yeni başlamayı düşünen insan bunu düşünmesin bile lütfen. Doğa şakaya gelmez ve hafife alınmaz.
  • peggy  (27.09.17 14:05:32 ~ 16:00:44) 
tek başına da olur.
hatta www.tekbasinadaolur.com

  • istanbul kanatlarimin altinda  (27.09.17 14:23:20) 
Girisilmez. Sikilirsin zaten. Bir de yonunu sasirip kaybolma riski falan var. Grup halinde kaybolanlar bile var tanidigim.


  • stavro  (27.09.17 14:27:09) 
Tek basina gercekten dogaya gitmesi cok zor. Ben her seyimi tek basima yaparim ama doga biraz baska, hiking partner ariyordum baslangic seviyesinde.
Klupler degil de fb gruplari vb varsa ya da
Ilk etapta doga turlari yapan tur firmalari vb olabilir
  • kuehles blondes  (27.09.17 14:58:08) 
bisiklet daha uygun böyle şeyler için. doğayı seviyorsan dağ bisikleti çok keyifli.


  • hasmetizm 2046  (27.09.17 15:04:14) 
Facebook'ta bir sürü grup var: dağtrek, yudosk, poyraz doğa, zirve dağcılık, anadolu dağcılık, trekist, obatrek, boytrek, daha sayamayacağım kadar düzenli yürüyüş yapan gruplar var, bunlara bak, hem asosyalliğini yenmiş olursun.


  • peggy  (27.09.17 15:57:05 ~ 15:58:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.