[]

dünyanın en iyi yazılımcılarının videoları

var mı? böyle çalışırken nasıl kodlama yapıyor. ne kullanıyor falan görüp fikir sahibi olmak istiyorum. böyle bir kaynak var mı? atıyorum en iyi front-end developerlardan birisi bi proje kodlarken video çekmiş ve yayınlamış gibi.




 
Microsoft kendi kanalı var video teknoloji tanıtım hakkında. Ayrıca hangi teknoloji ile ilgili ise projenin geliştiricilerinin isimlerini bulup internet üzerinden arama yaparak bulabilirsiniz.


  • demirKamil  (27.09.17 14:32:33) 
'en iyi yazılımcı' oturup kod yazmıyordur. Kodu yazmak işin basit kısmı. Onun dışında 'best practice' diye bir şey var yani bir işi yapmanın en iyi yöntemi. Bunları araştırıp hangi konuyla ilgiliyse kendini geliştirebilirsin.

Ek: mutlaka video istiyorsan bu tarz seriler var: www.youtube.com
  • idexo  (27.09.17 15:33:40 ~ 15:38:00) 
genelde kodlarken video cekerlerse pek birsey anlasilmaz cunku oncelikle ne yapmak istedigini ve bilgisayarinda hengi arac gerecler kurulu onlari bilmek gerekiyor. genelde hangi araclar, kutuphaneler sistemde kurulu onu sadece videodan takip etmek zor. komut satirina yazdiklari komutlar sistemde kurulu paket ve programlara gore degisiyor. O nedenle daha cok youtubeda "ad soyad javascript development workflow" diye aratirsan seminer videolarina ulasabilirsin, seminerlerde bu araclari acilayip orneklerle gosteriyorlar. genelde kullandiklari araclar projeden projeye, kisiden kisiye, firmadan firmaya cok degiskenlik gosteriyor.

Ornegin;
Paul Irish www.youtube.com
Addy Osmani www.youtube.com

bu tarz development workflow videolarinda hangi araclari ne icin kullandikalrini aciklayip sonunda da bir ornekle gosteriyorlar.

Bircogu;
Command processor: macos veya windows standart command processor. bunun disinda git.cmd, node.js command prompt, git.bash da cok kullaniliyor.
IDE olarak: sublime text, Visual Studio Code, atom, Intellij IDEA
Gelistirme methodu olarak: TDD
Versiyon sistemi ve code repository: git
build/deployment araci: grunt, gradle
Test framework: Mocha, jasmine, chai
Package management: NPM
CSS preprocessor: sass, less
Browser Developer Tools: Chrome Developer Tools, Firefox developer tools, firebug

Bunlarin disinda mutlka bircogunun bilgisayarinda node.js kuruludur, Angular ile calisanlar Angular CLI kullanir.
  • emrahday  (27.09.17 16:08:21 ~ 16:10:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.