[]

Kendi Kendine Vücut Geliştirebilir miyim?

Merhaba

Kendi kendime öğrenerek vucut geliştirmem mümkün müdür acaba?

Personal Trainer olması daha evla ama fiyatları 1000 lirayı aşıyor.

Acaba kendi kendime öğrenirsem şekil bozukluğu ya da sakatlanma gibi sorunlarla karşılaşabilir miyim?

Saygılar

 
ben soruyu anlamadım zaten herkes kendi kendine öğreniyor veya öğrenmiştir yapanların %90'ı yani


  • yeni dunya duzeni  (27.09.17 08:21:44) 
yani personal trainer eğitimi olmadan internetten yada kitap kaynaklardan okuyarak doğruca geliştirilebilir mi?

sonuçta evet herkes kendisi öğreniyor ama doğru ve bilimsel öğrenmek de önemli.
  • mertozkoy  (27.09.17 08:27:00 ~ 08:27:12) 
Hocam olay şöyle.
Gym'e yazıldığında sana bazı ölçümler yapıp bir program veriyorlar. Bu program oldukça generic yani neredeyse herkese uygulanan bir şey. Zamanla ileri seviyeye geçtikçe o programı senin isteğinle update ettiriyorsun. Ama bunların hiçbiri personal trainer değil. Personal trainer sana verilen programı doğru uygulamana ve motive olmana yardımcı olan ve her sporda yanında olan hocaya deniyor. Ekstra ücreti var. Dolayısıyla personal trainer olmadan gym'deki hocalara sorarak sağlıklı şekilde vücut geliştirebilirsin. Evde tek başına youtube'la diyorsan eğer, o da olur ama hata riski daha fazladır tabiki.

  • twelfth  (27.09.17 10:33:48) 
piyasadaki PT'lerin çoğu leş. temel anatomi bilgisi, kas / iskelet yapısını bile bilmeden basma kalıp egzersiz programlarını millete veriyorlar. sonra da gelişme görmeyen ya da çok az gelişme sağlan insanlar bırakıp vazgeçiyor.

ben 1,5 yıldır yapıyorum. sayısız yerli / yabancı bu konuda yazılmış makaleler okudum, araştırdım. sonuç olarak; amaca yönelik bir antrenman programım var, programımdaki egzersizleri doğru tekniklerle yapmayı öğrendim(hareketten çalmadan, sakatlık yaşamadan nasıl yapılır), hangi hareketin hangi kas grubunu nasıl çalıştırdığını, düzgün beslenmeyi öğrendim. vs..

derli toplu bir kaynak arıyorsan ağırsağlam'a bakabilirsin.

(git: www.agirsaglam.com)
  • coder6006  (27.09.17 11:32:47) 
Sıfırdan kendi başına çalışmaya kalkarsan sakatlanmalar yaşabilirsin evet. Ben @twelft'in dediği gibi yapıyorum. Programa başlarken hareketin doğru formunu öğreniyorum ve o şekilde devam ediyorum, allahtan çok bilgili bir hocam var, herhangi bir şeyde de gidip danışıyorum. Salona gidiyorsan, orada vücut çalışan insanlarla muhabbet kurup onlardan da yardım alabilirsin. İnternetten araştırdığın, videodan izlediğin ne olursa olsun bilen birinin sana uygulamalı göstermesi kadar iyi olmuyor.


  • peggy  (27.09.17 11:38:19) 
sana tavsiyem öncelikle vücut ağırlığınla başla

şöyle bir programlabaşlayabilirsin

www.kasvekuvvet.net

ilerleme kaydettikten sonra da bir tane ayarlanabilir dumbell seti alırsın

ve şu programı uygularsın

www.kasvekuvvet.net

yaklaşık 3 veya 4 ay sonrada barfiks barı al hb de 49 liraya var tavsiye ederim

ve bu barfiks i de programa ekledinmi yıllarca götürür seni

kolay gelsin.
  • etimola  (27.09.17 13:24:40) 
İngilizce biliyosanız 1 senede o 1000 lira isteyen PT'lerle aynı bilgiye hatta daha fazlasına sahip olursunuz.


  • oddyseus  (27.09.17 13:25:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.