[]

evde bira yapma - temel soru

evde ne kadar yer kaplıyor bu? başlangıç kiti mi ne var, diyelim ki bunu aldım ve bira yapacağım, salonun yarısını falan mı kaplıyor tesisat? eşim sırf bu yüzden çok olumsuz bakıyor, ben de çok hevesliyim...




 
yok hocam bi damacana ne kadar yer kaplarsa o kadar yer kaplıyor. sadece şişeleme esnasında biraz yayılırsın, kapak vs takarken. o da bir günlük iş maksimum.


  • fakirpislik06  (27.09.17 02:25:58) 
Yaparken etrafta yer kaplar tabi. Sonuçta şişeler yıkanacak, damacana su olacak, şeker olacak... işin bittikten sonra geri kalan sadece bir kova.
Bi video izlesen anlarsın.

  • cemiyetin ünlü siması  (27.09.17 03:31:57) 
dostum tesisat dediğin bir kova, bir hortum, bir de şişeler.

standart bir kitten 46 şişe bira çıkıyor. 2 kasa bira eder. markette gittiğinde hanıma göster kenarda duran bira kasalarını. hah onlardan 2 tane işte. üst üste koyduğunda ne kadar yer kaplarsa o kadar işte.

kova dediğinde bildiğin kovadan accık büyük. banyodaki kirli sepetin kadardır en fazla.

kiti kurarken yani mayalama aşamasında değil, şişeleme aşamasında mutfağa biraz yayılıyorsun. 46 tane şişe sonuçta. hele paraya kıyıp şişe ağacı falan da alırsan onda bile derli toplu oluyor mutfak. o aşamada da temizlik ve toplama işini kendin yaparsan hanım laf etmez.

zaten bence şu mevsim ilk kiti kurmak için en ideal zaman. hem sıcaktan bunalmadan temizlik vs işini halledersiniz hem de kovayı ısıtıcam soğutucam diye ekstra uğraşlara girmezsiniz.

ayrıca kalan mayadan çok güzel ekmek, boza vs yapılıyor. hatta nefis yüz maskesi oluyor. belki böyle ikna edersin hanımı.

butik biranın facebook grubundaki fotoğraflara, paylaşımlara da bakabilirsiniz. özelden fotoğraf atayım bakın resimlere, kafanızda bir fikir oluşsun.
  • halanne  (27.09.17 09:46:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.