[]

Erasmus (yurtta olanlar)

Kendinizi yerime koyun ve ne yapardınız bi akıl verin lütfen.

Bir yurt düşünün. Odanızın Kapısını açıyorsunuz, bir mutfak bir banyo 2 tane de oda var.
Sizin odanız 3 kişilik, yan oda 2 kişilik.
Yan odada kalan ukraynalı bir çift var.
Sizin odanızda ukraynalı bi çocuk var. Henüz 3. Kişi gelmedi.

Odanızdaki ukraynalı doğru düzgün ingilizce bilmiyor.
Yan odadaki çift sürekli seks yapıyor. İster istemez yatak sesini ve diğer sesleri duyuyorsunuz.

Ne yapardınız? türklerle aynı odada kalmayayım diye farklı oda istemiştim buraya düştüm. Adamlar erasmuslu da değil. Şimdi gidip ben bu odada kalmak istemiyorum desem büyük ihtimalle türklerin yanına verecekler.
Bilmiyorum ne yapacağımı. Henüz 4. Günüm. Karar vermek için erken mi, bundan sonra neler olur, değiştirmezsem ya da değiştirirsem pişman olur muyum...
Daha önce erasmus yapmış olanlar yabancı oda arkadaşının daha iyi olacağını söylemişti. Ancak ben çıkmaza düştüm. Siz olsanız ne yapardınız?

 
ev niye aramıyorsun? ben yurtlardan daha ucuza şehrin göbeğinde ev bulmuştum 2 gün hostelde kalıp ilk gittiğim günlerde.(ev derken oda)

edit: onun dışında türklerle aynı odada kalabilirsin bir şey olmaz zaten çevre yapacaksın odanda durmayacaksın onları da geceden geceye göreceksin en azından uyurken huzurlu olursun.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (27.09.17 01:01:35 ~ 01:04:17) 
Bence kal ama ukraynalıdan gıcık olduysan türklerle bir tanış kafan uyarsa geç. Ben bir türk ile kaldım ve erasmusum bok gibi geçti.


  • diffarentiationation  (27.09.17 01:02:23) 
ben erasmusa gittiğimde kız arkadaşımla gitmiştim. aynı odada kalmak istediğimizi belirtmemize rağmen ayrı odalara vermişler ve odalar aynı dediğin gibi içerde göt kadar alanda 3 kişi kalınan şekildeydi..

biz hiç orada kalmadık hostele gittik direkt 3-4 gün hostelde 2 kişilik odada kaldık bu süreçte başka üniversitelerin yurtlarına mail attık. bize ilk ayarlanan yurtta aynı odada kalmamıza izin vermediler ve diğer odalarda da kalmak istemediğimiz için alternatif yurt bulduk birlikte aynı odada kaldık. rahat rahat 6 ay geçti.

tavsiyem acil olarak kaldığın bölgede alternatif özel yurt ve üniversite yurtlarını araştır. iki kişi kalabileceğin yurtlar var mı onlara bak sonra bence bu yurtlara mail atarken sor tek kişilik odaları var mı şu kadar ay kalıcam kaç para olur vs vs de pazarlıkta yap. tek kişilik oda ve iki kişilik oda fiyatlarını sor öğren mutlaka bi yolunu bulursun :)

Kolay gelsin bol şans :)
  • total paranoia  (27.09.17 01:35:00) 
Türklerle kaldim 10gun, polonya'da. Anlasamadim amaçları bambaska idi okula gitmezlerdi disari çıkmazlardı vs. O 10 gun surekli yeni insanlar erasmuscu tayfa yurttan insanlarla tanıştım en sonunda güzel bir oda buldum: birisi ukraynali idi odaya pek gelmezdi, digeri sürekli online oyun oynardi sesi çıkmazdı. Yan odada ise polaklar vardı. Hem Ukraynali ile hem Polaklarla iyi arkadas olduk. Cok eglenceli geçti kalanı.

Önce erasmus tayfasıyla takıl odalarina bak bos yer var mi diye, zaten seversen yanina cagirirlar seni, ya da asagiya inip, "şu numarali odaya gecmem mümkün mü?" diye sorarsin, ya da benim gibi polaklarla iyi arkadasliklar edin, onlarin yanlarina gecmeyi dene.

Hic olmazsa sayet yönetime inip tatli dille derdini anlatıp sikayetlerini abartıp, "baska oda deneyebilir miyim?" demelisin. Biraz ikna edici ol, "uyuyamıyorum anlaşamıyorum yan odamdan sürekli seks sesleri şöyle şöyle sesler geliyor türk arkadaslarla da kalmak istemiyorum yeni insanlar tanimak dil ogrenmek icin yabanci erasmuscu arkadasların yanlarinda kalabilir miyim?" diye anlat. Yumuşak ol. Sonuçta oda degisecek onemli bir durum yok abartma.

Hangi odada nerede kimle kalirsan kal eğlenmeye iyi iliskiler kurmaya çalış, sicak ol, zamanla goreceksin ki soguk görünen dogu avrupa insanin içinden sicacik karakterler çıkacak. Oraya kültür etkileşimine gittin kafana büyük soeunlar olmadıkça takma. Tekrar gelmiyor o zamanlar kiymetini bil.

Hic ama hicbir sey yapamazsan ise yakinlarda baska yurt varsa bakabilirsin.
  • karacigerim vur kadehlere  (27.09.17 11:07:09 ~ 11:11:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.