[]

Masaüstü toplama

Öncelikle performans beklentimi yazayım.

Kullandığım bilgisayar Macbook Air. Buna Virtualbox ile sanal Windows 10 kurdum, bir program çalıştırıyorum. Bu program çalışırken saniyede bir tur atması gerekirken 4 saniyede bir tur atabiliyor ve bu sırada arayüz de donuyor.

Kullandığım cihazın özellikleri (2014'te almıştım)
1.4 GHZ Intel Core i5
8 GB DDR3 1600 mhz ram

Programdaki anlık güncellenen verileri kendi yazdığım bir yazılıma çekiyorum, listeyi bir tur dönmesi 4 saniye alıyor. Bunu bir saniyeye düşürmek istiyorum.

Kasa hariç bir sistem toplayabilirseniz sevinirim. Tam ucu ucuna değil de biraz daha iyi olsun. Oyun oynamayacağım, şu anda bir monitör kullanıyorum. İlerde bir monitör daha ekleyebilirim, başka bir şey yapmayacağım. O yüzden giriş seviye bir ekran kartı taksam da olur.

itopya.com
novabilgisayar.com

gibi yerler var, siz başka bir siteden de toplayabilirsiniz.

 
yanlis yorum yapmis olmayayim ama yaptiginiz isleme bagli olarak i7 düsünebilirsiniz, islemci hizi cok önemli. ben oyun oynamadigimdan grafik karti cok cok önemli degil.

ben kendi yapacagim sistemimi yazayim.

islemci
intel i5 7500 - 181€

anakart
MSI B250 Gaming M3 - 111€

grafik kart
Zotac Geforce GTX 1050 Ti - 170€
alternatif
Zotac GeForce GTX 1060 -260€

ram
Ballistix Sport LT 16GB - 125€

kasa
Cooler Master Silencio 452 - 61€

power supply
be quiet! BN241 - 50€

ssd
sandisk 240 gb - 84€

yaklasik 800€luk bir alet.

bazi seyleri azaltarak bazilarini arttirarak 1060li bir alet kurabilirim ama.

i5 yerine i7 kullanirsam 120€ luk bir artis oluyor. kisaca totalde 1000€ ya canavar gibi alet topluyorsun.
  • kurnaz  (27.09.17 01:08:12 ~ 01:08:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.