[]

daha önce taşınanlara soru

arkadaşlar 3 hafta kadar önce taşındık. doğançay nakliyat firması neredeyse her şeyi toplayıp, tertemiz kolileyip yeni evimize götürdüler. sadece kırılacak eşyaları açtılar, öbür kolileri bıraktılar. biz de işten güçten fırsat buldukça anca 2-3 haftada kolileri açtık bitirdik.

fakat bazı kayıp eşyalarımız var. ama öyle değerli eşya falan değil. üstelik de birbirinden alakasız, kaybolması tamamen mantıksız ufak tefek şeyler.

örneğin yazıcının elektrik kablosu yok. ulan eski evde yazıcının üzerine takılıydı, öbür ucu da altılı prize takılıydı. yazıcının kendi var, altılı priz var, altılı prize takılı diğer eşyalar var, ama yazıcının elektrik kablosu yok, çıkmadı.

iki tane şef bıçağım vardı. çok öyle göz dikilecek kaliteli şeyler değil. bütün çatallar bıçaklar var, çekmece içindeki çatak kaşıklık var, mutfağa dair her şey var, o iki bıçak yok.

kolilerken hep aynı bölgeleri birlikte kolilediler. yani kamyonda bir kolimiz kalmış bile olsa biri kablo, biri bıçak. mutfakla çalışma odası yan yana bile değil. bu ikisinin aynı koliye girmesi bile imkansız.

eski eve de gittim baktım, her yeri didik didik ettim, bir çöp bile kalmamış orda. açılmadık koli de kalmadı.

nerede olabilir bunlar?

 
genelde henüz açılmayan çok alakasız bir koliden çıkabiliyorlar. Hem de, mesela tam da umudu kesip yeni bir kablo aldığın günün akşamı gibi. ama tüm koliler açıldığına göre belki bir şeye sarılıdır, bir şeylerin arasındadır.

belki diğerlerini kolilerken bunları bir şekilde unuttular, sonra farkedince de mecburen başka bir koliye, kaybolmasın diye de bir şeylerin içine veya arasına koydular. düşme veya çalınma durumu yoksa başka bir açıklama gelmiyor aklıma.
  • puc  (26.09.17 16:01:10) 
Açılmadık koli kalmadı diyorsunuz. Koli içindeki her grup da yerine yerleşti mi (3 haftada bravo!). Klasifiye edilmeyenlerin içinden çıkabilir. Çok ufak ihtimal açık kolinin üstünden yete düşüp kaybolmuş olabilir.
Aklıma bir şey gelmiyor. Benim de öyle kayıp bir biblom var ama şüphelendiğim bir koli var hala açmadığım, onun içinde olabilir diye kendimi avutuyorum (taşınmanın üzerinden bir yıl geçti).

  • SiyamkedisiZorro  (26.09.17 16:47:05) 
hala yok ortalarda. kolilerden çıkan ama düzenlenmemiş ıvır zıvırı da düzenledik, hala o kablo ile bıçaklar yok. yani kablo aldım 10 liraya. ama bıçaklarıma yazık oldu. hala da aklıma gelmedi, nereye gider yahu.


  • kibritsuyu  (02.10.17 14:51:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.