[]

Amerika-Türkiye para alıp gönderme?

En ideali nedir?

TEB'in şu sayfaya www.teb.com.tr göre ABD(3) dahil birçok bankayla anlaşması var. Söz konusu banka atm'lerinden türkiye'de TEB'de açtığımız döviz hesaplarından masrafsız para çekebiliyormuşuz. Peki bu hesaplara yurtdışındaki anlaşmalı banka atm'lerinden masrafsız para yatırabiliyor muyuz? Bilgisi olan var mı? Şimdilik Türkiye'den para göndermenin en hesaplı yolu bu gibi görünüyor. Sadece TR'de atm'den hesaba dolar yatırırken 3-5 lira bir masraf olur tahminim. Bankaya gideceğim bugün ama başka güvenilir yöntemler varsa öğrenmek isterim. Moneygram, western union haricinde...


 
transferwise.com kullanabilirsiniz. (bkz: transferwise)


  • MBrain  (26.09.17 14:34:01) 
Çok benzer bir durum için (Türkiye - Avustralya) cepteteb'ten hesap açmıştım. Avustralya'da ki Westpac ile anlaşmalı olduklarını ve masrafsız para çekebileceklerini iddiia ediyorlardı. Avustralya'da geçirdiğim sürede milyon kez çağrı merkeziyle konuşmam/yazışmama rağmen herhangi bir yardımları olmadı, paşa paşa komisyon ödemek durumda kaldım. ABD için nasıldır bilmiyorum ama TEB'in ipiyle kuyuya inmemen konusunda uyarmak istedim.

Para alıp göndermek için Bitcoin kullanabilirsin. Yollayacağın tutardan bağımsız 2-3 dolar falan tutuyor toplam ücret.
  • elon  (26.09.17 15:28:52) 
abd'de yaşarken, citibank ile tr'den yatırıp, abd şubesinden çok az bir kesinti ile çekiyordum. doğu yakasında büyük şehirlerde şubeleri oluyordu.

ama citibank bireysel kapandı sanırım. hsbc'yi ya da başka global bankaları deneyebilirsiniz.

western union komisyonları çok yüksek olabiliyor.
  • cedex  (26.09.17 16:01:36) 
UPT diye bisi var ama gecen almanya icin gittigimde avrupa birligine olmuyo deyip geri gonderdiler. ABD oluyor mu bilmem. Siteye guvenmeyin arayip sorun isterseniz bi.


  • bartman  (26.09.17 16:53:03) 
citibank bireysel turkiye'de kapali. Citibank ABD'de bazi subelerini kapatti. Kontrol edin citibank ile is yapacaksiniz.

gondereceginiz meblaga bagli ama western union online para gonderme ile 5 dolara 5000 dolara kadar para gonderebiliyorsunuz.
  • sen de başını alıp gitme ne olur  (26.09.17 17:43:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.