[]

bir grubun hastalık derecesinde fanı olma

1 sene olacak, bi grup dışında hiçbir müzik icra eden adamı/grubu adam gibi açıp dinlemedim nerdeyse. hiç ama hiç sıkılmadın mı derseniz hayır, kesinlikle hayır! ama esas bu tuhafıma gidiyor. bende bir anormallik mi var? şu an o grup dışında çalan müziklere de katlanamıyorum




 
ben de lise zamanında sadece ayna dinledim 1 yıl boyunca. ayna deyince aklıma o günler ve sürekli aklımda olan o kız geliyor. pişmanım. çok acı veriyor o hatıralar. dinlemiyorum artık o yüzden.
bir ömür de böyle kalır gibime geliyor. en sevdiğim grup, en sevdiğim şarkılar canımı yakıyor.

  • diffarentiationation  (26.09.17 02:56:10) 
bir sene cidden fazlaymış başka hiçbir müzik dinlememek için ama bence çok da garip değil ya, bazı gruplar insana çok daha farklı hissediyor. "aaa bu benim lan!" diyorsun. hele ki ergenliğinde tanışmışsan falan kişiliğinin parçası gibi geliyor.


  • der meister  (26.09.17 03:04:23) 
12 yaşında Iron Maiden, 18 yaşımda The Doors için yaptım bunu.

Şu an 24 yaşındayım, hayatımın hiçbir evresinde bu tarz heyecanlar, istekler duymuyorum. Herhangi bir aktivite, eşya ya da insan için de böylesine bağımlılık göstereceğimi sanmıyorum. Yaş ile ilgili olabilir. Yıpranmışlık düzeyi ile ayrı ilgili olabilir bilmiyorum.

Bence durumunuz problem değil ama kalıcı olmayacak diye düşünüyorum. O yüzden zevk aldığınız sürece doya doya dinleyin, tadını çıkarın.
  • landho  (26.09.17 10:30:20 ~ 10:33:12) 
Hangi grup


  • baldur2  (26.09.17 10:31:50) 
@baldur2 pink floyd


  • isimsiz uye  (26.09.17 10:43:03) 
Pink Floyd ise başka bir şey dinlemeye gerek yok zaten.


  • landho  (26.09.17 10:46:03) 
ben de pink floyd'a takılıp kalmıştım bir dönem böyle. derya deniz grupları sindirmek kolay olmuyor, bu yüzden sıkmıyor. benzer bir şeyi camel, tool ve pain of salvation'da yaşadım ben. özellikle tool, okuyarak, dinleyerek, şarkı sözleri üzerine düşünerek bitmiyor. aklını bolca kurcalayacak kadar zengin. üstelik şarkılar hakkında okudukça, öğrendikçe kendini zeki sanıyorsun :)

pink floyd da tool gibi iste, sözleri tool kadar karışık değil, tool kadar okuma yapmayı gerektirmiyor ama müzikal anlamda tool'dan daha zengin, bu da bolca doyuruyor seni.

eğer çok seviyorsan ve aynı zevki veriyorsa devamlı aynı yemeği yemekte sorun yok bence. afiyet olsun.
  • rahip janick  (26.09.17 10:47:43) 
Yani, pink Floyd bu soruya verilebilecek en makul cevap zaten. Hepimizden daha normalsin :)


  • baldur2  (26.09.17 10:53:44) 
isimsiz uye yaş kaç acaba?

belli dönemlerde takıntı oluyor ama sonra geçiyor. ben orta okuldan lise 1e kadar sadece iron maiden dinlemiştim mesela. sonra biraz düzelir gibi oldum üni zamanları doom metale sardım gene başka hiç birşey dinlemiyordum. diğer müzik türlerine de ağır sövüyordum hatta. şimdi mesela 32 yaşıma geldim çoğunlula jazz dinliyorum arada ofiste müslüm gürses,bergen felan açıp dinliyorum. özetle insan değişiyor. o tarzı yada o grubu sindirince yeni arayışlara geçiyor. bence normal yani sizin durum. hatta pink floyda bende sardırasım var
  • genc irisi  (26.09.17 11:37:37) 
bunun king crimson'ı da var. adamlar çok kilit müzik yapıyor, atmosferleri çok güçlü hepsinde, normal yani takılı kalıp uzun süre dinlemek. kafan güzel dinliyorsan ekstra huşu konusu da var tabe.


  • hasmetizm 2046  (26.09.17 12:43:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.