[]

hangisi gitara başlamak için iyidir?

merhaba. bulunduğum ülkede iki tane başlangıç seti buldum.

birincisi yamaha gigmaker: www.keymusic.com
ikincisi Epiphone starter pack: www.musiciansfriend.com
linkler görselleri ve içerikleri görmeniz için. yoksa ikisininde fiyatı burada 1.200 türk lirasına geliyor aşağı yukarı.

maalesef fiyatlar pahalı evet ama bu ülkede durum bu yani. siz olsanız yeni başlayacak birisine hangisini tavsiye ederdiniz?

 
pack'ler başlayacağın serüvenden çabuk vazgeçip geçmeyeceğini belirleme konusunda oldukça etkili, yerinde olsam pack'lere bakmazdım. ne tarz çalmak istediğin önemli, nerede çalacağın önemli; bunlara göre konfigürasyon çok değişir. pack'lerde gitar ortalama olsa amfi sakat olur, keza vice versa.

yamaha'nın amfisini duymadım ama bu gitarından daha iyi başlangıç bulabilirsin. les paul'ün modeli görünmüyor linkte.

bütçe sıkıntın varsa, o yüzden pack düşünüyorsan gitarı ikinci el alırsın, nasıl olsa değiştireceksin. amfin sağlam olursa, sahne almayacaksan bozulana kadar idare edebilir seni, pedalla prosesörle geliştirirsin.
  • Bruce  (26.09.17 00:40:24) 
1200 lira vermeye razıysan ikinci el squier standard bak. belki sıfıra da bulabilirsin fiyatları konusunda emin değilim. amfi konusunda da ses verecek en ucuz şeyi al ikinci el.(amfiyi kesin ikinci el al)


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (26.09.17 00:45:10) 
@bruce: Les Paul Special II diye geçiyor model. tamamen hayalimde elektro gitar çalmak var. bütçe sıkıntım var evet ve bulunduğum yerde ikinci el gitarlar bile bu paket fiyatlarının yukarısında. düşünün paketler en ucuzu. içinde hem gitar hemde amfi var. diğerleri, ikinci el bile olsa 1.500-2000'den başlıyor. sizin tavsiye ettiğiniz marka/model varsa başlangıç takipçisi olabilirim burada.

@proletarier: tr'de yaşamıyorum. ama dediğin modele bakıcam.

@edmond: tr'de yaşamıyorum. soruyu eksik yazmışım.
  • herospower  (26.09.17 00:52:00 ~ 00:53:21) 
elektro çalmak var da hangi tür müzik? bu iki gitarla death metal yapamazsın mesela. hangi tür manyetikler hangi türler için daha uygundur bunu araştır önce. belirli markalar var gerçi, manyetiğe bulaşmadan da halledebilirsin. ltd-esp serisi uygundur mesela sert müzik için. clean tone'u yumuşacık olan bir gitar almak isteyebilirsin mesela daha yumuşak tarzlarda takılacaksan. zaten başlangıç gitarın değişecek deme sebebim bu, ilk seferde tam istediğini bulman çok zor, deneye deneye bulacaksın kendini. daha bu işin konforlu klavye tutuşu var ki bunun için gitarı almadan önce elinde denemen lazım, floyd rose'u var.

bence bunlar eksenin biraz daha araştırma yap, kafanda bişeyler oluşturduktan sonra gitarı bulmak kolay.
  • Bruce  (26.09.17 01:21:10) 
@bruce: gerçekten tür konusunda bir şey yok kafamda. ömrümde hep elektro gitar çalmak vardı. hayalim metallica rifleri atabilmek, rocksmith diye bir oyun var onu oynamak, imkansız ama işte şahane metal rock parçalarının sololarını atabilmek. bu yani. dream theater, megadeth çok severim!

ama diyorum daha sıfır deneyimim var gitarla. (müzisyenim bu arada aslında :)) ama dalım başka)
  • herospower  (26.09.17 01:29:17 ~ 01:30:25) 
@herospower, ltd marka gitarlara bakabilirsin o zaman. tabii oranın piyasası nasıl bilmiyorum, baktın hiç olmuyor cort x6 ya da ibanez grg170dx de işini görür.


  • Bruce  (26.09.17 01:37:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.