[]

bilgisayarıma ne olmuş sizce

merhaba,

özetle intel 4000 ekran kartı aktifken (format attım) ekran kapanıyo siyah ekran veriyor. disable yapınca kullanabiliyorum bilgisayarı. bu arada nvidia olan ekran kartımı ne görüyor ne de driver'ını yükleyebiliyorum. bir de ses driverı yüklü gözüktüğü halde not plugged in diyor yani ses alamıyorum asla.

2 gün önce bilgisayarcıya götürdüm, anakartın üzerindeki grafik kartını ve ses kartını yakmış olabileceğimi söyledi. bu şekilde kullanırsın diye verdi bilgisayarı (intel aktif değil nvidia gözükmüyor bu bilgisayar neyi kullanıyor grafik kartı olarak hiç bilmiyorum) ama dün device manager da gezerken bi anda kapandı ve yine aynı şey oldu. formatladım böyle kullanmaya devam etsem yine aynı şey olcak diye korkuyorum (siyah ekran etc).

sizce gerçekten yaktım mı bişeyleri? ilk kapandığında cok ses çıkarıyordu bilgisayar ama pek de sıcak değildi. donanımsal bişey olması fikri saçma geliyor biraz öyle hissettirmiyo neden bilmiyorum.

başka bişey olabilir mi ne diyosunuz duyurunun sayın bilgisayar guruları.

 
ek soru: Avrupa yakasında güven veren, iyi tamirci var mı bildiğiniz.


  • stanhiver  (26.09.17 00:08:07) 
dahili harici ekran kartı kullanan tüm makinelerde benzer sorunlar oluyor. daha çok yazılımsal şeyler yüzünden ama buradan bir şey demek zor şu an için. tek diyebileceğim önce intel sürücülerini sonra nvidia sürücüleri yükleyin.

tabii önce aygıt yöneticisinden ekran bagdaştırıcıları kısmından iki ekran kartı sürücülerini de de silin.

olmadı win10 yükleyin bi derim. eski makinelerin pek çok sürücülerini otomatik hallediyor kendi.
  • secrexv2  (26.09.17 00:14:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.