[]

Yan etkisi lenf kanseri olan ilacı (elidel) kullanmak

Egzama için yaklaşık iki yıldır tedavi görüyorum. Geçmedi. Doktor son olarak elidel denen bir ilaç verdi. lenf kanseri ihtimali varmış. bu ilaç hakkında bilgisi olan, karşı karşıya gelen varsa bilgisini, deneyimlerini paylaşabilir mi?




 
Egzamanız ne ölçüde bilmiyorum ama egzama geçen bir şey değil, henüz tedavisi bulunmadı ve araştırılıyor. Sadece belirtileri geçirmeye çalışıyorlar. Genetik bir durum olduğu düşünülüyor. Lenf kanseri ihtimali kişiden kişiye göre değişir ama bence kullanmamakta yarar var. Küçük de olsa kanser olma ihtimali, egzamadan iyi değildir diye düşünüyorum. Egzaman çok yaygın değilse sorun olacağını sanmıyorum, sadece görüntüyü etkileyen bir durum çünkü. Egzamanın şiddeti, yediğiniz yiyecek veya içtiğiniz içeceklerden de kaynaklanıyor olabilir.

popsci.com.tr
  • frodox  (25.09.17 16:25:06 ~ 16:29:51) 
aslında görüntüsünden ziyade suratımı hacamat etmesi rahatsız ediyor. en çok da yüzümde ve müdahale etmediğimde suratım yara bere içinde kalıyor. ilaç eğer egzamayı bütünüyle geçirecek kadar etkili mi, emin değilim. doktor bütünüyle geçeceğini iddia ediyor. eğer öyleyse risk almaya değer mi, ondan da emin değilim. üstelik bağırsaklar üzerinde de olumsuz etkileri varmış, ki o yönden de sorunlu bir bünyem var.

iki arada bir derede...
  • osuran imam  (25.09.17 17:01:19) 
"Since their approval, the FDA estimates that more than 12 million prescriptions have been written for Elidel and Protopic.

Research presented at the meeting also linked Elidel and Protopic to about 25 cases of cancer in adults and children who used the drugs."

www.webmd.com

12 milyonda 25 olgu deniliyor. egzamanın seni ne kadar rahatsız ettiği ile alakalı bir risk bu aslında. ilacı kullanmasan da ilaç dışı sebeplerden kanser riski var sonuçta
  • la noix  (25.09.17 17:06:43) 
12 milyonda 25... olasılık çok yüksek değil anlaşılan.


  • osuran imam  (25.09.17 17:26:24) 
14 15 Yıldır yan etkilerinde kanser, tümör ve verem olan çeşitli ilaçlar kullandım. Hala da kullanıyorum. Çok şeyapma. Zaten doktor kontrolünde olacaksın.


  • sutlu nescafe  (25.09.17 17:46:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.