[]

US ve UK'de baklava seviliyor mu?

Avrupayi ve avusturalyayi da buna ekleyebiliriz. Beğeniyorlar mı? Ağır falan mı geliyor yoksa?
Ve hatta su an aklima gelmeyen yöresel tatlarimizdan hangileri popüler?



 
Benim yabancı arkadaşlarım künefe seviyorlar en çok gözlemlediğim kadarıyla. Her milletten seven var.
Baklavayı da sevmeyen görmedim ama özellikle bayılan veya yemek isteyen de görmedim.
Laz böreği denen bir tatlı varmış, ben yemedim, ama onlar çok seviyor. Bu bayılan grup Amerikalıydı.
Bir tabak aşure bitirebilen ise bir kişi gördüm. Güney Afrikalıydı.
  • sopiro  (24.09.17 21:55:57) 
Cok bilmiyorlar. ABD'de Turk mutfagi diye bir sey oldugu hatta Turk kulturu diye bir sey oldugu bilinmiyor. Arap saniyorlar. Gerci kizmiyorum Turkler de Iranlilari Arap saniyor.


  • Traveller  (24.09.17 21:57:24) 
Almanya ve italya için konuşuyorum künefeye bayıldı çoğu
baklava çok ağır geliyor sadece bir iki dilim, aşure için ne gerek var ki tarzında yaklaşımları oldu
Diğer sütlü tatlıarın çoğu zaten benzer tatta ve onların kültüründe de olan tatlılar.
  • nickfury  (24.09.17 21:59:42) 
Seviyorlar ama baklava Turk mutfagina ait degil, Orta Dogu mutfagina ait. Genelde Lubnan restoranlarindan aliyorlar. Turk Baklavasi degil de baklava olarak genel anlamda seviyorlar.


  • crown  (24.09.17 21:59:51) 
amerikalılar baklavayı seviyor. reddit.com/r/food da baklava diye aratarak görebilirsin :D herkes deniyor kendince gariplerim.


  • glamdr1ng  (24.09.17 22:12:17) 
avrupa icin soylemek gerekirse seviliyor ama herkes tarafindan degil. cogu kisi duruma göre cani cekerse yiyor 1-2 parca bir sey maksimum. hic bir avrupali "yaa canim baklava cekti gidip alayim" kafasinda degil gördügüm kadariyla bir egzotik alternatif sadece.

lokum daha az seviliyor mesela. cok daha az bir kesim seviyor. asil agir gelen bu.
  • kurnaz  (24.09.17 22:43:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.